Negatīvās emocijas ir svarīgas mūsu attīstībai: psihologs atklāja galveno iemeslu

Dusmas nav tikai agresīva reakcija. Bieži vien tās mums sniedz informāciju, kas ļauj labāk mijiedarboties ar apkārtējo pasauli.

Ja mēs dusmas izmantojam kā informāciju, lai labāk novērtētu situāciju, mēs varam attiecīgi pielāgot savu reakciju, lai uzlabotu savu situāciju.

Ja dusmas tiek pareizi izmantotas, tās var palīdzēt mums pozitīvi virzīties uz savu vajadzību un mērķu sasniegšanu. Dusmas sniedz mums informāciju, lai labāk mijiedarbotos ar apkārtējo pasauli. Psiholoģe Lindsija Kolmena saviem abonentiem pastāstīja, kāpēc ir svarīgi pieņemt un izjust negatīvas emocijas, un, vai tās nes kādu labumu mūsu organismam.

Nekontrolētas emociju izpausmes, piemēram, dusmas, protams, var negatīvi ietekmēt mūsu attiecības, taču dusmas ir noderīgas. Papildus tam, ka ir nepieciešams piedzīvot nepatīkamas emocijas, lai patiešām saprastu, kas ir laime un prieks, adrenalīnu un stresa hormonus var novirzīt darbības stimulēšanai.

Dusmas nav tikai agresīva reakcija. Bieži vien tās mums sniedz informāciju, lai labāk mijiedarbotos ar apkārtējo pasauli, kā arī ar sevi. Ja mēs dusmas uztveram kā kaut ko tādu, kas padara mūs informētākus, mēs varam attiecīgi pielāgot savu reakciju, lai uzlabotu savu situāciju.

Kas jāatceras par jūtām un emocijām:

Tās ir mūsu un mums ir ļoti svarīgas;

Tās ietekmē mūsu dzīvesveidu;

Katra emocija ietekmē mūsu garastāvokli;

Mēs atšķiramies viens no otra tieši emociju dēļ;

Viena un tā pati dzīves situācija izraisa dažādas emocijas, sajūtas, stāvokļus un to ietekmes dziļumu uz mums;

Ir svarīgi izsekot, no kurienes rodas emocijas, kas mūs skumdina;

Ar pozitīvām emocijām viss ir skaidrs, tās dod mums enerģiju un spēku doties tālāk;

Negatīvas emocijas rada psiholoģiski negatīvus stāvokļus un atstāj negatīvu ietekmi ķermeņa līmenī.

Lasi vēl: 5 viltības, kas mazinās smaku jūsu atkritumu tvertnē

Jūsu negatīvās emocijas pieder tikai jums. Jums tās ir jāpieņem un jāstrādā ar tām, nevis jāpārliek vaina uz kādu vai kaut ko citu. Apsveriet iespēju izmantot “es”, runājot par kaut ko, kas izraisa jūsos emocionālu reakciju. Tā vietā “Tu man liki to sajust” sakiet “Es to sajutu”, lai jūsu domas un jūtas paliktu priekšplānā.

Analizējiet savus garīgos stāvokļus un centieties pēc iespējas ātrāk novērst negatīvās sajūtas. Negatīvās sajūtas ir nākušas, jūs esat tās apzinājies un sniedzis atgriezenisko saiti, izelpojiet un turpiniet savu dzīvi.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment