Neiedomājami! Ķermeņa rezultāti, ja katru dienu apēdat kivi

Lai gan kivi mūsu sabiedrībā jau sen ir labi pazīstams auglis, biežāk cilvēki dod priekšroku āboliem, apelsīniem un banāniem, un šo spilgti zaļo augli ar raupju mizu izvēlas reti.

Un velti, jo tas ir īsts organismam noderīgu īpašību dārgums.

Kivi priekšrocības cīņā ar lieko svaru

Šī augļa zemais kaloriju saturs, taukus šķeļošo fermentu un enzīmu saturs ir lielisks svara samazināšanai. Uztura speciālisti jau sen ir pamanījuši, ka kivi ir lielisks augu šķiedrvielu avots. Mazajās melnajās sēkliņās ir daudz nešķīstošo šķiedrvielu. Kivi ļauj normalizēt gremošanu diētas laikā, saīsina izkārnījumu nokļūšanas laiku caur gremošanas traktu. Kivi ir ar nelielu caurejas efektu.

Šķīstošās šķiedrvielas, kas arī ir augļos, viegli uzsūc ūdeni, veidojot nepieciešamo tilpumu kuņģī, lai nomāktu apetīti.

Tā kā kivi palīdz normalizēt gremošanu, uztura speciālisti iesaka to ēst pēc visas maltītes. Kivi novērsīs smaguma sajūtu kuņģī un palīdzēs arī nierēm. Tiek uzskatīts, ka auglis veicina liekā šķidruma izvadīšanu no organisma.

Pastāv pat diēta, kuras pamatā ir kivi. Diētas galvenā ideja ir lietot mazkaloriju pārtiku un obligātā norma – 5 kivi dienā. Daži eksperti iesaka regulāri veikt attīrīšanās dienu ar kivi palīdzību. Lai to izdarītu, dienas laikā ir jāapēd aptuveni 1 kg šo augļu. Dzert var tikai negāzētu ūdeni.

Imūnsistēmas stiprināšana

Augļi lielos daudzumos satur universālo C vitamīnu. Tāpēc saaukstēšanās sezonā un epidemioloģiskajos periodos vajadzētu apēst 1-2 kivi augļus dienā, lai stiprinātu imunitāti un pasargātu organismu no patogēnu invāzijas. Papildus savai galvenajai īpašībai askorbīnskābe piedalās vielmaiņas procesos, aizsargā organisma šūnas no bojājumiem, brīvo radikāļu kaitīgās ietekmes, atjauno organismu un novērš priekšlaicīgu novecošanos.

Kivi grūtniecības laikā

Kivi ir auglis, kas ir neaizstājams normālas grūtniecības laikā. Tas ir saistīts ar tajā esošo folijskābi, kas ir nepieciešama augļa nēsāšanas procesā. Sievietes organismam šis vitamīns ir nepieciešams arī tad, kad tiek plānots ieņemt bērnu. Turklāt folacīns ir nepieciešams jebkuram cilvēkam normālai As**srades procesam, veselu šūnu augšanai un galvas smadzeņu garozas darbībai.

Sirds un As**svadu sistēmas darbības normalizēšana

Kivi satur kāliju diezgan lielā daudzumā. Šis mikroelements ir neaizstājams, lai normalizētu sirds darbību, stiprinātu As**svadu sieniņas, regulētu As**sspiedienu. Turklāt kālijs izvada no organisma lieko šķidrumu, novēršot un likvidējot tūsku.

Kivi nieru attīrīšanai

Kivi piemīt īpašība izvadīt no organisma lieko sāli, kas ievērojami uzlabo nieru darbību. Auglis novērš akmeņu un smilšu veidošanos nierēs, samazina nefrīta un pielonefrīta risku. Papildus urīnakmeņu profilaksei auglis novērš akmeņu veidošanos žultspūslī.

Kivi skaistumam

Eksotiskais auglis regulē matu pigmentāciju, novēršot sirmu matu parādīšanos. Augļos esošais lielais cinka daudzums stiprina nagus un matus. Auglis ir būtisks ādas veselībai, uzlabo tās krāsu un vispārējo stāvokli, novērš novecošanos, pateicoties tajā koncentrētajiem A un E vitamīniem. Šīs vielas regulē arī dzimumhormonu veidošanos.

Lasi vēl: Saldēti citroni neticami labvēlīgi iedarbojas uz organisma veselību

Kivi labvēlīgi ietekmē centrālo nervu sistēmu

Mediķi iesaka apēst vismaz vienu augli dienā, lai atbrīvotos no depresijas un neirozes. Kivi ārstē stresu, novērš miega traucējumus. Auglis ieteicams sportistiem, jo kivi ir dabisks fizisko spēku un enerģijas papildināšanas avots, darbojas kā stimulants.

Vēža profilakse

Pateicoties beta-karotīna un askorbīnskābes koncentrācijai sastāvā, kivi efektīvi novērš ļaundabīgo audzēju attīstību. Turklāt šis auglis satur reti sastopamu vitamīnu B6 un B9 kombināciju, kas ļauj organismam ātri uzņemt noderīgās vielas un saglabāt tā pretvēža īpašības.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment