Neiedomājami garšīgi cepti kartupeļi medū

Kad vēlaties kaut ko ne pārāk veselīgu, nesteidzieties iegādāties ātrās uzkodas. Visu var pagatavot, neizejot no mājām, it īpaši, ja runa ir par kartupeļiem.

Nav nekā garšīgāka par mājās gatavotiem ceptiem smaržīgiem kartupeļiem.

Viens no maniem iecienītākajiem ēdieniem ir “šūnveida” kartupelis. Tā to sauc īpašās marinādes dēļ, kurā ir medus.

 

Cepti kartupeļi

Pieredzējušās mājsaimnieces zina, ka medus ir labs gaļas ēdieniem: tas piešķir saldenu garšu kraukšķīgai gaļas garoziņai. Pastāstīsim, kā cepeškrāsnī pagatavot kartupeļus ar medu.

Lasi vēl: Tagad varat aizmirst par odiem! Vienkāršs mājās pagatavojams kukaiņu atbaidīšanas līdzeklis

Sastāvdaļas:

500 g kartupeļu

2 tējkarotes paprika

2 tējkarotes kurkuma

1 ēdamkarote medus

2 tējkarotes malts koriandrs

2 ēdamkarotes sinepes

3 ēdamkarotes eļļa

Sāls pēc garšas

 

Pagatavošana:

1.Notīra kartupeļus un sagriež daiviņās.

2. Dziļā bļodā sajauciet medu, eļļu, sinepes un garšvielas.

3. Kartupeļus nepieciešams marinēt iegūtajā mērcē 15 minūtes.

4. Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem.

5. Ieeļļojiet cepešpannu ar augu eļļu un ielieciet uz tās kartupeļus marinādē.

6. Kartupeļus medū cep 200 grādos 35 minūtes.

Šādi kartupeļi ir ļoti garšīgi ar tomātu mērci, adžiku, sinepēm. Pasniedziet kartupeļus ar viegliem dārzeņu salātiem.

COMMENTS

Leave a Comment