
Vai meklējat veidu, kā patīkami pārsteigt savus tuviniekus vai meklējat jaunu “zvaigzni” svētku galdam? Lavaša rullīši ar siļķi ir neparasta, bet ārkārtīgi garda uzkoda, kas apvieno klasiskas garšas modernā un ērtā formātā.
Esiet gatavi, ka pēc pirmā kumosa visi viesi neatlaidīgi vaicās pēc receptes!
Lai šis kulinārais meistardarbs izdotos tieši tāds, kā iecerēts, un jūs saņemtu pelnītos komplimentus, aicinām rūpīgi sekot šai pamācībai. Svarīgākais ir sastāvdaļu secība un mērcītes daudzums, lai uzkoda būtu sātīga, bet ne pārlieku smaga.
Sagatavošanās un pamatnes izveide
Pirmais solis ceļā uz gardo uzkodu sākas ar sastāvdaļu termisko apstrādi. Novāriet kartupeļus ar visu mizu un olas līdz pilnai gatavībai, tad tos kārtīgi atdzesējiet un notīriet. Kad produkti gatavi, izklājiet uz līdzenas virsmas lielu, svaigu lavaša loksni.
Vispirms lavašu vienmērīgā, plānā kārtiņā noklājiet ar majonēzi – tā kalpos kā “līme” un padarīs uzkodu sulīgu. Nākamajā posmā ņemiet rupjo rīvi un tieši virs lavaša sarīvējiet sagatavotos kartupeļus. Izlīdziniet tos, pievienojiet šķipsniņu sāls un atkal nedaudz pārklājiet ar majonēzi, lai kartupeļu kārta nebūtu sausa un labi turētos pie pamatnes.

Kārtu veidošana un garšas akcenti
Nākamā kārta ir olas. Tās sarīvējiet uz tās pašas rupjās rīves un vienmērīgi izkaisiet pāri kartupeļu slānim. Arī šeit neaizmirstiet par nedaudz sāls un vēl vienu majonēzes kārtiņu, kas saturēs kopā visas sastāvdaļas.
Pāri olu kārtai dāsni pārberiet smalki sakapātus zaļos lociņus, kas piešķirs uzkodai svaigumu un vizuālu kontrastu. Visbeidzot kārtojam galveno varoni – siļķi. To sagrieziet nelielos, glītos gabaliņos un izvietojiet pa visu virsmu. Lai piešķirtu uzkodai nelielu “raksturu” un pikantumu, pēdējais pieskāriens ir plāna sinepju kārtiņa, kas lieliski līdzsvaro zivs sāļumu un majonēzes maigumu.
Lasi vēl: Marinēta siļķe tomātu mērcē ar sīpoliem. Garda mājās gatavota maltīte
Satinšana un “ievilkšanās” process
Kad visas sastāvdaļas ir saliktas, uzmanīgi un stingri sarullējiet lavašu ciešā rullī. Lai tas neizjuktu un garšas savā starpā savienotos, ietiniet rulli pārtikas plēvē. Novietojiet to ledusskapī uz vismaz vienu stundu – šis laiks ir kritiski svarīgs, lai lavašs nedaudz atmiekšķētos un rullīti būtu viegli sagriezt glītos porciju gabaliņos bez drupšanas.
Pirms pasniegšanas noņemiet plēvi un sagrieziet rulli apmēram 2-3 cm biezās šķēlēs. Kārtojiet uz servējamā trauka un dekorējiet ar svaigām dillēm vai citiem garšaugiem pēc savas izvēles.
Nepieciešamo produktu saraksts:

Plāns lavašs (lielais izmērs) – 1 gab.
Kartupeļi – 3 gab.
Marinēta siļķes fileja – 2 līdz 3 gabali (atkarībā no izmēra).
Vistas olas – 3 gab.
Majonēze – aptuveni 100–150 grami.
Graudu sinepes – 3 tējkarotes (asumam).
Zaļie lociņi – 30 grami.
Svaigas dilles – dekoratīvam noformējumam.
Sāls – pēc personīgās gaumes.
Lavaša rullīši ar siļķi ir lieliska alternatīva tradicionālajiem salātiem, jo tos ir ērti ēst ar rokām un tie lieliski papildina jebkuru bufetes veida galdu.









