Nenojautu, ka nepareizi novācu bietes – zaudēju 50% no ražas (nesteidzies, nevilcinies)

Nevilcinieties, pretējā gadījumā jūs zaudēsiet visu

Šis punkts ir ne mazāk grūts. Nevilcinieties ar ražas novākšanu, neaizkavējiet atzarošanu un negaidiet, līdz sakņaugi kļūs mīksti- īsi sakot, tas arī viss.

Un tagad es to atšifrēšu sīkāk. Pirmkārt, nekādā gadījumā nevajadzētu atlikt šīs sakņaugu novākšanu. Ja redzat pilnīgas nogatavošanās pazīmes, nekavējoties novāc bietes no dārza. Šai dārzeņu kultūrai nav miera perioda. Viņa var nekavējoties doties uz otro attīstības ciklu.

Ja bietēm sāks sekundāri augt sakņu sistēma, to saglabāt nebūs iespējams. Vislabāk šādus sakņu dārzeņus nekavējoties izmantot zupā  vai salātu pagatavošanai.

Nedrīkst kavēties ar apgriešanu. Ja jūs ļausiet bietēm nostāvēties ar lapām vismaz stundu, sakņu dārzeņi sāks strauji zaudēt savu elastību.
Jo būs barības aizplūšana uz lapotni. Lapas ir jāapgriež. Maksimums – 15 – 20 minūšu laikā.

Treškārt, pat uz īsu brīdi nevajadzētu atstāt biešu ražu saulē. Tas ir lielākais maldīgs priekšstats, ka bietes vismaz stundu jāpatur saulē, lai veidotos aizsargslānis. Nekas tamlīdzīgs nav jādara. Biešu novākšanas brīdī dārzā tām jau ir blīva un izturīga miza, kas pasargās tās no izžūšanas visu ziemu un pavasari. Ja tas tiek atstāts saulē, šis aizsargapvalks var tikt bojāts.

Novāktie sakņu dārzeņi nekavējoties jāapgriež un jāuzglabā tumšā, vēdināmā telpā. Tiem vajadzētu palikt tur apmēram 48 stundas, pēc tam ražu nosūta uzglabāšanai.

Neesi glups, citādi visu sabojāsi

Nav kastes, smilšu, zāģu skaidas, maisu – nekas no tā nav vajadzīgs.

Vislabāk to uzglabāt izkaisītus virs kartupeļiem.

Mūsu pagrabā ir koka kastes, kurās diezgan vaļīgi izmētāti kartupeļi 2 kārtas biezi (ne vairāk). Šīs kastes ir veidotas tā, lai tās būtu vēdināmas no visām pusēm. Un starp šiem kartupeļiem izklāj bietes.

Lasi vēl: “Pirms viesu ierašanās es tualetē ieberu 7 ēdamkarotes sāls un dvēsele būs mierīga”: Mājas triks!

Visā uzglabāšanas laikā tas ļaus kartupeļiem noņemt mitrumu un nekļūs mīksti. Bet kartupeļi nepūs, jo gāzes apmaiņas laikā, gluži pretēji, tie izdala lielu daudzumu šķidruma.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment