Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus ziemai ar citronu. Mans vīrs ir starā

Marinētie un kraukšķīgie gurķi ir garšīgs un iecienīts iegremdēto ēdienu veids, kas iekļauj gurķus, kas iepriekš ir apstrādāti ar sāli, cukuru, etiķi un garšvielām.

Šī procesa rezultātā gurķi kļūst gan skābi-saldie, gan saglabā savu dabisko kraukšķīgumu.

Marinētie gurķi tiek izmantoti kā piedeva dažādos ēdienos, sākot no sendvičiem līdz salātiem, un tie arī paši par sevi ir populārs uzkoda.

Šie gurķi ir izcila izvēle, lai pievienotu dažādu garšu un tekstūru dimensiju dažādiem ēdieniem.

Saldi un kraukšķīgi!

Sastāvdaļas (uz 1 litru):

nelieli gurķīši – ~12 gabali
plāna citrona šķēlīte

Marinādei:

citronskābe – 0,5 tējk.
cukurs – 75 gr
ūdens – 0,5 litra
rupjā sāls – 20 gr

Burkas dibenā:

ķiploks – 2 daiviņas
dilles – 1 ziedkopa
upeņu lapas – 2
lauru lapas – 2
mārrutka lapa, vai sakne (1cm gabaliņš)
pēc vēlēšanās estragons (tarhūns) vai ķiršu lapa

 

Gatavošana:

Iepriekš iemērcam gurķus aukstā ūdenī uz 3 stundām.

Liekam sterilizētas burkas dibenā visas lapas un garšvielas.

Saliekam gurķus un citrona šķēli burkā, aplejam ar verdošu ūdeni un noturam 20 minūtes. Nolejam ūdeni, mums tas vairs nebūs vajadzīgs.

Gatavojam marinādi: pievienojam ūdenim sāli, cukuru un citronskābi un pēc uzvārīšanās vārām vēl vienu minūti.

Aplejam gurķus ar verdošu marinādi un aizvākojam ar sterilizētu vāku, apgriežam otrādāk un sasedzam līdz pilnīgai atdzišanai.

Jāglabā vēsā vietā.

 

Labu apetīti!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment