Nereāli garšīgas un maigas: notiesāju veselas 20 vēja kūkas vienā piegājienā. Dalos ar recepti!

Vārītais krēms:

400 militri piena;
300 grami cukura;
2 olas;
3 ēdamkarotes miltu;
Vaniļas cukurs pēc garšas;
360 grami sviesta.

Krakelīna veidošana:

Miltus sajaucam ar granulētu cukuru, pievienojam sviesta kubiciņus un sasmalcinām līdz veidojas sīkas drupačas.

Mīklu izrullējam starp divām cepampapīra loksnēm 2 milimetru biezumā un liekam saldētavā.

No sasaldētās loksnes izgriežam aplīšus, kas atbilst topošo profitroļu izmēram; atlikušo mīklu atstājam ledusskapī.

Profitroļu pamata sagatavošana:

Sakuļam olas atsevišķā bļodā.

Ūdeni ar sviestu un sāli uzvārām, tad pievienojam miltus un enerģiski samaisām līdz viendabīgai masai.

Karsto maisījumu ievietojam virtuves kombainā un pakāpeniski, pievienojot olas, sakuļam līdz konsistencei, kas viegli notek no lāpstiņas.

Uz cepešpannas veidojam bumbiņas, katru gabaliņu dekorējam ar krakelīnu un cepam cepeškrāsnī 220 grādos, tad samazinām temperatūru līdz 180°C un pabeidzam cepšanu.

Krēma recepte:

Sajaucam olas ar cukuru, pievienojam pienam ar vaniļu un uzvārām uz mazas uguns, nepārtraukti maisot.

Atdzesējam maisījumu, pievienojam mīkstu sviestu un kārtīgi sakuļam līdz viendabīgai masai.

Pēc atdzesēšanas piepildām katru profiterolu ar sagatavoto krēmu.

Iegūtais gardums neapšaubāmi iepriecinās tevi ar savu izsmalcināto garšu un pievilcīgo izskatu.

Lai labi smeķē! Būsim pateicīgi, ja dalīsies ar šo recepti sociālajos tīklos!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment