Marinēti šampinjoni ir mana mīļākā uzkoda, ko uztaisu vien 7 minūšu laikā.
Izmantojot šo recepti, šampinjonus var iemarinēt ātri un vienkārši, bet garšas ziņā tie neatpaliek no sēnēm, kas pagatavotas atbilstoši ilglaicīgās marinēšanas metodēm.
Jau sen esmu atteikusies no marinētu sēņu pirkšanas, labprātāk gatavoju šampinjonus pēc šīs receptes. Tie ir ideāli piemēroti salātiem un kā piedeva kartupeļiem.
VIDEO:
Sastāvdaļas:
1 kilograms šampinjonu;
2 ēdamkarotes cukura;
1 ēdamkarote sāls;
4 ēdamkarotes etiķa;
4 ēdamkarotes augu eļļas;
10-12 smaržīgo piparu graudi;
2-3 lauru lapas;
2-3 krustnagliņas.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Kuras puķes var droši stādīt dārzā jau janvārī, ja ziema ir silta
- Turku uzņēmējs sajūsmā par redzēto Zinību dienas pasākumā vienā no Rīgas skolām: ”Tas tik ir kaut kas”
- Tautas zīmes 2025. gada 27. decembrim: ko nav ieteicams darīt ”Raganu” salidojuma laikā
- “Esmu tirgojusi augļus tirgū jau 14 gadus”: pietiek ar vienu pieskārienu, lai izvēlētos saldākos mandarīnus un izvairītos no skābajiem
- Guntis sajauca dāvanas un uzzināju patiesību, ko viņi slēpa vairākus gadus
- Pieņēmām pie sevis noklīdušu kucēnu, bet par vēlu sapratām, ka tas it nemaz nav suns









