Ne belaši, bet zelts: lieli un sulīgi. Dalos ar recepti

Pagatavot aromātiskus mājās gatavotus belašus nav sarežģīti. Šeit ir soli pa solim aprakstīta šī daudzpusīgā ēdiena recepte.

Sastāvdaļas mīklai:

150 ml piens
100 ml ūdens
1 tējkarote sāls
1 tējkarote cukurs
11 g svaigs raugs
30 ml sviests
480 g milti
Sastāvdaļas pildījumam:
300 g maltā gaļa
1 sīpols
0,5 tējkarote ķimenes
0,5 tējkarote koriandrs
1 tējkarote garšvielas gaļai

Mīklas pagatavošana:

Samaisiet siltu pienu un ūdeni, pievienojiet sāli un cukuru, kā arī raugu. Maisa, līdz sastāvdaļas pilnībā izšķīst.
Iejauc miltus šķidrumā, ar rokām mīca mīklu, līdz tā kļūst gluda.

Pievieno mīklai sviestu, izveido no mīklas bumbu, ietin to plēvē un atstāj siltumā uz stundu.

Pagatavot pildījumu:

Sīpolu smalki sasmalcina, izmantojot gaļasmašīnu, pēc tam sajauc ar malto gaļu.

Pievieno maltai gaļai garšvielas – ķimenes, koriandru, gaļas garšvielas un sāli. Rūpīgi samaisa.

Veidojiet belašus:

Sagatavoto mīklu sadala vienādās daļās un no tām izveido bumbiņas. Ļauj tām pacelties zem plēves.

Katru bumbiņu izveltnē plakanā aplī, vidū liek daļu pildījuma.

Pildījumu ietin, veidojot mīklas maisiņu. Lieciet belašu uz pannas ar šuvi uz leju un viegli piespiediet.

Atstāj belašu uz dažām minūtēm zem dvieļa, pēc tam atkal viegli piespiež.

Cepšana:

Uzkarsē eļļu pannā un cep belašu no katras puses 7-8 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.

Lai nodrošinātu vienmērīgu cepšanu, belašus periodiski pagrieziet.

Gatavie belaši būs zeltaini un apetīti rosinoši, un tie būs lieliska alternatīva parastajiem gaļas pīrādziņiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment