Neuzdrošinieties: gudras saimnieces šiem ēdieniem nekad nepievieno lauru lapas

Lauru lapas pelnīti tiek uzskatītas par vienu no populārākajām garšvielām. Šī universālā piedeva patiešām spēj piešķirt ēdienam īpašu garšu, kā arī paslēpt ēdiena trūkumus.

Tomēr dažos gadījumos lauru lapa var sabojāt burtiski visu. Eksperti mums pastāstīja, kādiem ēdieniem šo garšvielu nekādā gadījumā nevajadzētu pievienot.

Kulinārijas eksperti ir pārliecināti, ka lauru lapai nav vietas vistas gaļas vai dārzeņu buljonā. Katram no šiem ēdieniem ir viegla un neuzkrītoša garša, kas pēc garšvielas pievienošanas uzreiz pazudīs. Rūgtums, kā arī lauru lapas asums padarīs buljonus burtiski nebaudāmus.

Lasi vēl: Ņemiet divus katlus: lūk, kā franču pavāri atkausē gaļu tikai 5 minūtēs

Līdzīgi ir ar zivju ēdieniem. Lauru lapa ar tiem vienkārši nav kombinējama. Īpaši, ja zivīm ir rūgta garša. Garšviela to tikai pastiprinās un padarīs visu ēdienu neēdamu. Arī zivju buljonam nav vērts pievienot lauru lapu.

Lauru lapai noteikti nav vietas piena zupā. It īpaši tāpēc, ka šādā ēdienā nedrīkst būt izteiktu garšvielu. Pretējā gadījumā zupai būs izteikta rūgtuma garša. Daudz labāka izvēle būs vaniļas cukurs vai kanēlis.

Galvenais, kas saimniecēm būtu jāzina – sēņu zupai nedrīkst pievienot lauru lapu. Šādam ēdienam šāda garšviela vienkārši nav vajadzīga. Tā vietā labāk ņemt krējumu, skābo krējumu vai garšaugus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment