Neuzmanīgas saimnieces nezina, kas jādara, lai naudas koks uzziedētu un mājās parādītos nauda

Nauda koka pārstādīšana un pavairošana

Augs aug lēni, tāpēc tam nav nepieciešama bieža podu maiņa. Bet, naudas kokam augot, to vajadzētu pārstādīt: auga saknes kopā ar augsni pārnes uz lielāku podu, brīvo vietu piepilda ar zemi un aplaista. Apakšā jānovieto drenāžas slānis.

Ir dažādi veidi, kā audzēt naudas koku. Piemēram, sadalot krūmu. Ja naudas koks ir ļoti izaudzis, to var sadalīt vairākos neatkarīgos augos, nekaitējot galvenajai daļai. Naudas koks diezgan aktīvi iesakņojas. Jūs varat viegli izaudzēt pilnvērtīgu spraudeni no jebkura zara vai lapas.

Turklāt naudas koks var vairoties arī ar sēklām, bet tikai selekcionāri izmanto šo metodi. Tas ir ilgs un darbietilpīgs uzdevums.

Ja vēlaties savā mājā iestādīt naudas koku, apsveriet vairākas problēmas, ar kurām jūs varat saskarties. Piemēram, piemirkusi augsne var izraisīt sakņu puvi. Arī kaitēkļiem patīk uzbrukt naudas kokam.

Naudas koka apgaismojums

Augam nepieciešams labs apgaismojums, taču labāk to sargāt no tiešiem saules stariem uz dienvidu loga, jo lapās var rasties apdegumi. Naudas koku labāk turēt uz palodzes dienvidaustrumu vai dienvidrietumu pusē.

Puķupodu ieteicams pagriezt no dažādām pusēm pret sauli, tad naudas kokam veidosies skaista forma. Koku var apgriezt un no tā pat veidot vainagu.

Attiecībā uz temperatūras režīmu naudas koks labi attīstās, ja istabas temperatūra nepārsniedz 28 grādus. Vasarā augu var pārvietot uz balkonu vai iznest laukā.

 

Arī interesanti: Vienmēr nezāles ravēju ar rokām, bet tad man kaimiņiene ieteica šo!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment