Nevainojama boršča sagatave visai ziemai: garšīgi, vienkārši un pieejami

Pagatavošana:

Sagatavojiet produktus, dārzeņus noskalojiet zem tekoša ūdens. Notīriet bietes un burkānus un sarīvējiet tos uz rupjas rīves. Baltos kāpostus sasmalcina ar asu nazi vai speciālu rīvētāju.

Tomātiem noņemiet kātiņus un sagrieziet vidēji lielos kubiņos. Dažas saimnieces tiem iepriekš noņem miziņu, tad mērces konsistence būs maigāka. Lai to izdarītu, ar asu nazi tomātu virspusē izdara šķērsgriezumus. Tos iegremdē verdošā ūdenī uz 1-2 minūtēm, pēc tam izņem, nedaudz atdzesē – miziņu varēs viegli noņemt.

Sīpolus nomizo no mizām un sagriež pusgredzenos. Ja sīpoli ir mazi, tos var sagriezt gredzenos. Starp citu, šeit ir padoms: dēlītis neuzsūks sīpolu smaržu, ja pirms sagriešanas to paberzēsiet ar citrona šķēli.

Visus sagatavotos dārzeņus ielieciet lielā katlā, ieberiet sāli, cukuru, saulespuķu eļļu un ūdeni.

Dārzeņus vāriet 20 minūtes uz vidējas uguns, ik pa laikam tos samaisot, lai tie nesadegtu. Minūti pirms vārīšanas beigām ielej etiķi, samaisa un tūlīt salej boršča mērci sterilizētās burkās. Uzskrūvējiet sterilizētus vāciņus. Apgrieziet burkas otrādi, un atdzesējiet zem segas. Sālījums jāuzglabā istabas temperatūrā.

Pievienojiet šādu sagatavi gaļas buljonam ar jau vārītiem kartupeļiem un ļaujiet tai vārīties 5 minūtes. Kopumā no šādas porcijas jāiegūst apmēram 1,2 litri boršču.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment