Nevajag ne cukuru, ne ūdeni: manas vecmāmiņas skābētu kāpostu recepte, kas izturējusi laika pārbaudi

Foto – ekrānuzņēmums

Ziemā mums visiem vajag vitamīnus, tāpēc kraukšķīgi, skābēti kāposti ir tieši tas, kas nepieciešams.

Šī recepte, iespējams, ir labākā, kā pagatavot šo kraukšķīgo un noderīgo dārzeni. Protams, ir daudz veidu, kā pagatavot kāpostus, taču pieredzējuši pavāri zina, ka vislabākajās receptēs nav ne ūdens, ne cukurs – tikai kāposts pats, burkāni, sāls un mazliet pacietības.

Šī ir manas vecmāmiņas skābēto kāpostu recepte, ko viņa savulaik gatavoja gan maniem vecākiem, gan vēlāk arī mums. Un mēs šo recepti glabājam savā zelta pierakstu kladē, jo tā ir izturējusi laika pārbaudi. Nekautrēšos teikt, ka šī ir vislabākā recepte, kādu zinu, jo kāposti izdodas neticami garšīgi. Lai jums izdotos viss tāpat kā man, sekojiet uzmanīgi instrukcijai soli pa solim.

Foto – ekrānuzņēmums

Pagatavošana:

1. Smalki sasmalciniet svaigus, stingrus kāpostus. Atcerieties, ka kāpostiem jābūt labas kvalitātes, tāpēc, ja tos iegādājieties veikalā, izvēlieties vislabāko kāpostgalviņu. Nomazgājiet un notīriet burkāniem mizu, tad sarīvējiet tos strēmelītēs. Pēc tam, kad kāposts smalki sasmalcināts, lieciet tos bļodā kopā ar burkāniem.

2. Apkaisiet kāpostus un burkānus ar sāli. Vissvarīgākais solis ir tos kārtīgi mīcīt ar rokām, līdz tie sāk izdalīt daudz sulas. Tai tiešām jābūt daudz.

VIDEO:
Foto – ekrānuzņēmums

Lasi vēl: Veterinārārsti brīdina: populārajā raidījumā “Ķepa uz sirds” izskanējusi informācija, kas nav patiesa

3. Tad lieciet kāpostus lielā burkā, katru kārtu kārtīgi piespiežot ar koka lāpstiņu, lai tie būtu pilnībā pārklāti ar sulu. Tad virsū lieciet vāciņa vietā kādu marlīti (ne vāku). Bet svarīgi – kāpostiem un burkāniem jābūt sulā.

Foto – ekrānuzņēmums

4. Tad atstājiet burku, kurā salikāt kāpostus, siltā, bet tumšā vietā. Tā tiem tur būtu jānostāv vismaz trīs dienas. Katru dienu vismaz divas vai pat trīs reizes dienā jums jāņem koka lāpstiņa un burkas saturs kārtīgi jāapmaisa. Un tikai trešās dienas beigās vai ceturtās dienas sākumā tie būs gatavi un ēdami.

5. Kad kāposti ir gatavi, turiet tos ledusskapī. Pēc šīs ļoti vienkāršās receptes jūs iegūsiet super kraukšķīgus un sulīgus kāpostus.

Šādus kāpostus varat ēst tāpat, varat tos pasniegt pie otrā ēdiena kā piedevu vai uztaisīt brīnišķīgus salātiņus, pievienojot smalki sagrieztu sīpolu un krējumu. Labu apetīti!