Neviens nezināja, kāpēc bērns bija tik slims, līdz rentgens atklāja ko pārsteidzošu

Drošs bērniem

Mēs visai bieži uzķeramies uz tādiem mārketinga trikiem kā “drošs bērniem”. Vecāki bieži vien iegādājas “bērniem drošas” lietas, kā arī cenšas mājas padarīt drošas bērnam. Pat šķietami visdrošākais priekšmets bērna rokās var kļūt dzīvībai bīstams. Karla un Mihaels Rauči to iemācījās piespiedu kārtā. Ne visas lietas var dēvēt par “bērniem drošām”. Kā izrādījās, mazais Emets spēlējās ar DVD atskaņotāja pulti un tādēļ viņam tika veiktas vairākas operācijas.

1

Baterija

Emetam apritēja viens gads. Pēc dzimšanas dienas ballītes viņam parādījās drudzis, viņš kļuva miegains un neēda. Sākumā ārsti šos simptomus diagnosticēja kā saaukstēšanos, bet mazulim kļuva daudz sliktāk – pēc pāris dienām viņš atklepoja asinis. Pēc rentgena veikšanas, tika atklāts, ka bērns norijis litija jonu bateriju. Tā atradās viņa barības vadā.

6

Kā viņš to dabūja laukā

Baterijas vāciņš bija nokritis nost. Baterija atradās rokas stiepiena attālumā un mazulis to apēda. Emeta māte rūgti pārdzīvoja to, ka baterija nonākusi mazuļa mutē un viņa vēlas, kaut būtu sekojusi Emetam ar ērgļa acs uzmanību.

2

Skābe

Ārsti veica operāciju, lai izņemtu bateriju no barības vada, tomēr ar to viss nebeidzās. Izrādījās, ka baterijā esošās skābes izdedzināja caurumu Emeta trahejā. Viņš nespēja patstāvīgi elpot. Bērna barības vads tika ķirurģiski novirzīts uz kakla sānu, bet otrs gals pievienots kuņģim. Tagad viņš varēja elpot, tomēr, barības vielas bija jānodrošina intravenozi.

3

Ilgstoša atveseļošanās

Pēc atgriešanās mājās no slimnīcas, Emetam bija nepieciešamas iknedēļas fizikālās, attīstošās un runas terapijas. Nākamo piecu gadu laikā bija nepieciešamas vēl 65 operācijas. Tagad Emets pats var elpot, tomēr viņš ir zaudējis balss saišu funkcionalitāti.

4

Lai tas nenotiktu ar taviem bērniem, ņem vērā šos bateriju drošas uzglabāšanas padomus:

Litija baterijas uzglabā drošā, bērniem nepieejamā vietā

Brīvi pieejamas baterijas jāieslēdz skapī vai citur

Lai bērns nepiekļūtu ierīcēs esošajām baterijām, nolīmē iekārtu aizmugures vāciņu ar līmlenti

Šo informāciju noteikti nodod citiem ģimenes locekļiem, vai bērna pieskatītājiem

Ja rodas aizdomas, ka bērns varētu būt norijis bateriju, nekavējoties dodieties uz slimnīcu

Šādi izskatās pogas lieluma baterija, tādas atrodas pultīs, pulksteņos, kalkulatoros un automātiskajās atslēgās.

Emets ir gājis garu ceļu un, nu, viņš var baudīt saldējumu!

5

Vecāku misija

Emeta vecāki par savu misiju uzskata citu vecāku brīdināšanu par bateriju bīstamību.

Avots: damn.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Andris</cite>

    Kur ir teikts, ka pultis ir bērniem drošas?

  • <cite class="fn">kkkkk</cite>

    katrai mammai tas būtu jāzin ka šī veida baterijas ir ļoti indīgas…

  • <cite class="fn">Arizon</cite>

    Atkal jau bļaujošie virsraksti publikas pievilināšanai. Kas tieši ir pārsteidzošs tajā, ka bērns norijis bateriju? Un kur ir teikts, ka pultis ir bērniem drošas? Tām ir gan baterijas, gan gumijas pogas, kuras bērns var nograuzt un aizrīties.

Leave a Comment