Nezied balzamīnes: problēmas atrisināšana 4 soļos

Nepareiza laistīšana

Regulāra laistīšana ir svarīga ziedam, bet neļaujiet, lai augsne kļūtu pārāk mitra – sakņu sistēma sapūs un augs pārstās ziedēt vai pat aizies bojā.

Lai izvairītos no pārlaistīšanas, izmantojiet drenāžu. Laistiet balzamu tikai tad, kad tas ir nepieciešams, kad augsne izžūst. Laistīšanai izmantojiet ūdeni istabas temperatūrā. Laistot ūdens nedrīkst nokļūt uz ziedu kātiņiem.

4 soļi, kā panākt, ka balzamīne zied

Ja balzamīne nezied – tas nav iemesls, lai atbrīvotos no zieda, iespējams, to var izārstēt vai arī jāmaina kopšanas apstākļi.

Veiciet šādas darbības:

Pārbaudiet augu, vai tajā nav kaitēkļu. Ja tos konstatē, tos var savākt un iznīcināt vai apstrādāt ar preparātiem.

Pārbaudiet, vai zieds nav slims. Ja ir aizdomīgi plankumi, sapuvušas daļas, lapas ar izmainītu krāsu, augu var nākties apstrādāt ar fungicīdiem.

Ja tas nepalīdz, balzamīni labāk pārstādīt jaunā augsnē, vienlaikus pārbaudot saknes, vai tās nav sapuvušas. Jebkurā gadījumā – augs saņems labu sakratīšanu un jaunu gaisa porciju. Tas var palīdzēt paātrināt ziedēšanas sākumu.

Nomainiet mēslojumu. Izvēlieties pazīstama un uzticama ražotāja mēslojumu, gatavojiet to stingri saskaņā ar norādījumiem. Ja augs ir pārmēslots, tas arī var neziedēt – pārstādiet to uz nabadzīgāku augsni. Ideāls ir augsnes maisījums ar smiltīm vai kūdru.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment