Nezied balzamīnes: problēmas atrisināšana 4 soļos

Balzamīne ir nepretenciozs telpaugs, taču, nepareizi kopjot, tas var nomest pumpurus vai vispār tos neizlaist.

Apskatīsim galvenos iemeslus, kāpēc balzamīnes nezied, un kā šo problēmu atrisināt bez speciālistu palīdzības.

Vispārīgas auga īpašības

Balzamīnes ir telpaugs, kas ir mazprasīgs, tāpēc rūpēties par to ir prieks.

Šī puķe aug diezgan liela, līdz pat 60 cm augsta. Tās raksturīgā iezīme ir ūdens pilieni uz lapu malām, kas veidojas, iztvaikojot liekajam mitrumam. Augam raksturīgs ļoti trausls auglis – pie mazākā pieskāriena tā augļi saplaisā un sēklas izkaisās.

Auga ziedi ir mazi – apmēram 4 cm diametrā. To krāsa ir diezgan daudzveidīga: tā var būt pilnīgi balta, nedaudz ar rozā nokrāsu vai dzeltena. Lapas ir zaļas un regulāras formas.

Nepareizas kopšanas ietekme uz balzamīnes ziedēšanu

Labvēlīgos apstākļos šī kultūra zied labi un bagātīgi. Taču augs var neizlaist ziedpumpurus vispār vai arī tie var būt mazi un reti sastopami. Apskatīsim iemeslus, kāpēc balzamīne zied slikti.

Nepietiekams apgaismojums

Apgaismojuma trūkums ir viens no sliktas ziedēšanas iemesliem vai tā trūkums. Pastāvīga ēnojuma apstākļos auga attīstība palēninās, un tas var aizmigt – un nedot pumpurus vai nomest esošos fotosintēzes procesā iegūto elementu trūkuma dēļ.

Sliktā apgaismojumā balzama lapas kļūst bezkrāsainas, un pumpuri atmirst.

Lai atrisinātu šo problēmu, pārvietojiet ziedu uz labi apgaismotu vietu. Ja ir maz saules, izmantojiet mākslīgos gaismas avotus.

Lasi vēl: Slideni piemājas celiņi? Šis produkts palīdzēs droši atbrīvoties no ledus

Bieža pārvietošana

Balzamīnes audzēšanai labāk uzreiz atrast piemērotu vietu. Ja bieži pārvietojat podiņu no vienas vietas uz citu, ziedēšana var mainīties laikā vai pavisam pārtraukties.

Šo augu pat nav ieteicams pārvietot. Ja viņam nepatīk jaunā vieta, viņš var reaģēt ļoti sāpīgi.

Temperatūras režīma neievērošana

Ziedam optimālā temperatūra: vasarā 20-22, bet ziemā ne zemāka par – 15 grādiem pēc Celsija. Ja temperatūras režīms tiek pārkāpts, ziedpumpuri nezied un nokrīt.

Mitruma līmenis

Lai augs pilnībā attīstītos, ieteicams to regulāri apsmidzināt. Ir ļoti svarīgi, lai ūdens nenokļūtu uz ziediem, citādi tie var sākt pūt un nokrist.

Vasarā balzamīnu iznesiet ārā, bet izvairieties no tiešiem saules stariem. Ziemā augu turiet tālāk no sildītājiem, jo tie ļoti sausina gaisu un neļauj uzturēt normālu temperatūras režīmu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment