Nieru veselība: Top-10 ikdienas ieradumi, kas kaitē nieru veselībai un to darbībai

nieru veselība

Nieru veselība: nieres ir viens no svarīgākajiem cilvēka orgāniem – tās ir daudz svarīgākas nekā cilvēki nojauš. Tās pilda dzīvībai ļoti svarīgas funkcijas, kā asins filtrēšanu, toksīnu izvadīšanu, minerālvielu uzsūkšanu, urīna ražošanu, hormonu radīšanu, kā arī skābes neitralizēšanu.

1. Nieru veselība – ūdens trūkums organismā

Nieru svarīgākā funkcija ir asiņu filtrēšana un toksīnu izvadīšana. Ūdens plūsma ļoti palīdz nierēm veikt šo darbību. Ja tu neuzņemsi pietiekami daudz šķidruma, nieres nedarbosies tik labi, un palikušie toksīni var bojāt ķermeni.

2. Pārlieku liels sāls daudzums uzturā

Zelta likums nosaka, ka dienā nevajadzētu uzņemt vairāk par 5 gramiem sāls. Ja sāls tiek uzņemts lielākos apjomos, tas var nelabvēlīgi ietekmēt nieres. Kad tu uzņem sāli, nierēm ir jāstrādā daudz smagāk, jo tām ir jāspēj paglabāt nātrijs, kas atrodas sālī. Pārlieku liels sāls daudzums negatīvi ietekmē asinsspiedienu, un var radīt citas veselības problēmas.

3. Urīna aizture

Bieži vien tualetes apmeklējums tiek aizturēts, jo mēs nevēlamies doties uz publiskajām tualetēm vai ir citi pienākumi, iemesli, kādēļ nevaram doties uz labierīcībām. Bieža urīna aizturēšana palielina spiedienu uz pūsli un var novest pie renālās atteices, kā rezultātā veidojas nesaturēšana un nierakmeņi.

Lasi arī: Izskan jaunumi no savulaik tik populārās grupas Riči solista Rinaldo; Viņš ir arī ļoti mainījies

4. Nieru veselība – pārlieku liels cukura daudzums uzturā

Neseni pētījumi pierāda, ka pietiek vien ar divām glāzēm cukurotu dzērienu, lai palielinātu proteīnu skaitu urīnā. Proteīnu atrašanās urīnā ir pirmā pazīme par nieru problēmām. Dažkārt mēs uzņemam 10 reizes vairāk cukura, nekā tiek rekomendēts, kas ir nopietns apdraudējums nierēm.

5.Vitamīnu un minerālvielu trūkums

Vitamīnu un minerālu trūkums var garantēt nieru problēmas. Vitamīns B6 un magnijs samazina risku iegūt nierakmeņus, tāpēc ikdienā ieteicams lietot produktus, kas ir bagāti ar šīm vielām.

6. Nieru veselība – Izslēdz no uztura dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas

Nieru veselību vislabāk uzlabo uzturs, kurā ir daudz augļi un dārzeņi. Jebkuras olbaltumvielas, īpaši dzīvnieku izcelsmes, ir lieka slodze nierēm. Tas var novest pie nieru bojājumiem un to funkciju pavājināšanos.

7.Alkoholisko dzērienu lietošana

Nieres necietīs, ja izdzersi glāzi vīna, bet ilgtermiņā liels alkohola apjoms bojā nieres. Alkohols ir toksīns, kas nierēm jāpārstrādā un jāizvada. Tā kā alkohols ir diurētiķis, ūdens jāuzņem dubultā apjomā.

8.Pārlieku liels kofeīna daudzums

Gluži kā sāls, arī kafija var pārslogot nieres. Kofeīns paaugstina asinsspiedienu un nieres atrodas konstantā stresā, bet laika gaitā tas var samazināt nieru spējas. Centies nedzert vairāk par divām krūzēm kafijas dienā.

Lasi vēl: ŠIS sarkanā sīpola dzēriens pilnībā attīrīs tavas nieres 2 nedēļu laikā!

9.Pretsāpju medikamentu lietošana

Pieredze rāda, ka pacienti, kuri pastiprināti lieto pretsāpju zāles (piemēram, aspirīnu, ibuprofēnu un citas), pastiprina nieru atteices risku. Centies izmantot dabiskas metodes, lai mazinātu sāpes un pasargātu nieres.

10. Nieru veselība – Miega trūkums

Miega laikā ķermenis atjauno bojātos nieru audus, tāpēc regulārs miegs gluži vienkārši ir nepieciešamība, lai saglabātu nieru veselību.

Arī interesanti: 8 šķietami nekaitīgi ieradumi, kas lēnām iznīcina nieres! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment