
Bieži vien saimniecēm Vecgada svinības sagādā bažas – ko gatavot, kādu ēdienu likt uz galda, lai viesi būtu apmierināti un par ēdienu izteiktu komplimentus.
Turklāt neviens negrib stundām ilgi pavadīt virtuvē, lai gatavotu svētku ēdienus un uzkodiņas, tomēr – gribas ko interesantu un ievērības cienīgu. Un arī tā, lai katru gadu nebūtu jāgatavo vienas un tās pašas, jau apnikušās sviestmaizes. Protams, bez klasiskā rasola neiztikt, tomēr uzkodiņu galdam var sagādāt brīnišķīgus jaunumus.
Šo recepti man parādīja kāda ukraiņu meitene, kad pagājušā gada nogalē viņa viesojās pie mums. Šīs uzkodas izmaksas ir ļoti lētas, jo produkti nav nekādi “ekskluzīvie”. Turklāt, neskatoties uz to, tajā vakarā šīs uzkodiņas no galda pazuda pirmās. Un nemitīgi izskanēja jautājumi – bet kāda ir recepte?

Tad nu dalāmies ar šo brīnišķīgo recepti! Vienīgais ieteikums – uzreiz gatavojiet vairāk!
Pagatavošanas gaita, soli pa solim:
1. Sagrieziet svaigu bageti šķēlītēs. Lieciet šķēlītes grauzdēties iepriekš uzkarsētā pannā no abām pusēm.
Lasi vēl: TESTS. Izvēlies sniegpārsliņu un uzzini, ko Uguns Zirgs tev patiesībā atnesīs 2026. gadā
2. Paralēli novāriet olas, atdzesējiet, notīriet, nolobiet miziņu un lieciet tās blenderī, kur kuliet kopā ar: kausēto sieru, ķiplociņu (labāk to sadaliet mazākos gabaliņos, jo var sablenderēties nevienmērīgi), gurķīšiem (arī tos mazliet sagrieziet), dillēm un majonēzi.

3. Blenderējiet visas sastāvdaļas līdz izveidojas viendabīga, bieza masa.
4. Tad ņemiet pannā apceptās sviestmaizītes un klājiet virsū šo masu kā sviestu. Nežēlojiet daudzumu! Klājiet bagātīgi. Un, visbeidzot, uzlieciet virsū brētliņas! Katru maizīti vēl varat dekorēt ar sasmalcinātām dillītēm!

Sastāvdaļas (atkarībā no tā, cik daudz vēlaties gatavot, palieliniet daudzumu)
Bagete – 1 garā
Brētliņas (eļļā) – 1 iepakojums
Kausētais siers – 1 paciņa
Ķiploks – 1 daiviņa
Olas – 2 gab.
Marinēti gurķi – 4 gab. (mazi)
Majonēze – 2 ēdamkarotes
Dilles – saišķītis
Labu apetīti un priecīgus svētkus!








