Nopietnas alkoholisma pazīmes: tās ievērot ir jāiemācās laicīgi, pirms nav par vēlu!

Alkohola izvēlēšanās pār ēdienu

Viena no pirmajām pazīmēm, ka cilvēks sāk kļūt par alkoholiķi, ir tā, ka viņš aizvien retāk ir sācis ēst. Šis cilvēks vairs neizrāda īpašu interesi par ēdienu – viņš labāk izvēlēsies iedzert nekā kārtīgi paēst.

Nekādu paģiru

Alkoholiķi ir pierauduši pie tā, ka viņu asinīs ir liels alkohola daudzums, tāpēc viņiem ir jādzer daudz, lai justu ietekmi nākamajā rītā. Tādēļ, ja redzi, ka kāds tev pazīstams cilvēks iepriekšējā vakarā ir izdzēris daudz, bet nākamajā rītā jūtas pārāk normāli, tas ir diezgan drošs alkoholisma indikators.

Viegli nokaitināms, ja nav iedzēris

Tā ir klasiska atkarības pazīme, kas nav saistīta tikai ar alkoholu. Ja cilvēks pie kaut kā ir pieradis, viņam to vajag visu laiku. Ja nav iespējas to dabūt, viņš ir aizkaitināts. Tāpat ir ar alkoholiķiem. Ja viņi netiek pie alkohola, šādi cilvēki kļūs viegli aizkaitināmi. Trakākos gadījumos tas var novest arī pie psiholoģiskiem traucējumiem (ja cilvēks, piemēram, nav varējis iedzert dienu vai divas).

Lasi vēl: Alkoholiskie dzērieni, kas praktiski garantēs paģiras – šo der iegaumēt!

Atmiņas zudumi un vāja smadzeņu darbība

Alkohols tieši ietekmē ķermeņa nervu sistēmu, kas ietekmē cilvēka spēju domāt. Atmiņas zudumi un vājas smadzeņu funkcionēšanas spējas ir ļoti nopietni simptomi, kas var rezultēties smagā alkoholismā.

Aizbildinājumu meklēšana

Alkoholiķis nevēlas atzīt, ka viņš ir alkoholiķis – viņš vienmēr meklēs aizbildinājumus savai rīcībai. Lielākā daļa šo “izskaidrojumu” būs neloģiski. Šādos gadījumos to ir pat ļoti viegli redzēt, tādēļ problēma ir ātri atklājama.

Ja novēro kaut vai kādu no šīm pazīmēm sev tuvā cilvēkā vai sevī, atceries, ka, jo ātrāk rīkosies, jo lielāka būs iespējamība šo problēmu novērst!

Avots: dailyvibes.org

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Tava Ziemassvētku veiksme jau gaida. Vai Tu aiziesi to satikt jau šodien? http://ej.uz/8sdn</cite>

    Vai spēj iztēloties dzīvi pēc 250 miljonu vinnesta? Dod sev iespēju pārvērst dzīvi sapnī!
    Īpašais Ziemassvētku piedāvājums no lotto brokera: biļetes 52 izlozēm, kuras notiks nākošo 13 nedēļu laikā. Apjomīgas 2600 biļešu paketes cena šai izložu sērijai ar 50% atlaidi ir 274 eiro, tas nozīmē, ka katra biļete, kura spējīga tās īpašniekam ienest sākot no vairākiem simtiem, tūkstošiem līdz pat daudzmiljonu laimestam, maksā tikai 11 centus.
    Protama lieta, ka biļetes joprojām pieejamas pa vienai un mazākās paketēs. Starp citu – reģistrējoties caur šo saiti, vienu biļeti saņemsi pilnīgi bez maksas. Varbūt tieši tā izrādās tava laimīgā?
    Neatliec uz rītu, ko vari izdarīt jau šodien. Paņem savu Laimīgo Biļeti jau tagad.

Leave a Comment