Notiks starptautiska konference par palīdzību vardarbībā cietušām sievietēm

Ceturtdien, 29. novembrī, Iekšlietu ministrijā notiks starptautiska konference “Atbalsta sistēma vardarbībā cietušām sievietēm. Starpinstitucionālās sadarbības modelis Latvijā”, ko rīko Labklājības ministrija sadarbībā ar Iekšlietu ministriju, Valsts policiju, Ziemeļu Ministru Padomi, Somijas, ASV, Zviedrijas vēstniecībām un biedrību “Centrs Marta”.

Ar 25. novembri sākas 16 dienu periods, kad pasaulē un arī Latvijā dažādos veidos tiek aktualizēti jautājumi, kas skar vardarbību pret sievieti. Latvijā vardarbība pret sievieti diemžēl aizvien vēl ir jautājums, par ko ne vienmēr runā atklāti. Liela daļa sabiedrības šai problēmai joprojām negrib noticēt un saredzēt, ka tā ir tepat līdzās.

Tādēļ jau piekto vardarbības ģimenē gadījumu risināšanā iesaistītie speciālisti tiksies konferencē, lai diskutētu, dalītos savā pieredzē un gūtu iedrošinājumu jauniem izaicinājumiem, kā arī meklētu iespējas pilnveidot esošo praksi.

Šogad konferencē īpaša uzmanība tiks pievērsta jauna starpinstitucionālās sadarbības modeļa ieviešanai, tā ieguvumiem un izaicinājumiem nākotnē, lai efektivizētu iesaistīto speciālistu sadarbību vardarbības novēršanai. Ekspertes no Amerikas Savienotajām Valstīm un Somijas dalīsies pieredzē un sniegs savu redzējumu par Latvijas starpinstitūciju sadarbības modeli, kā arī iespējām to pilnveidot. Tāpat jomas eksperti runās par tādas atbalsta sistēmas nodrošināšanu, kas būtu balstīta cietušo vajadzībās.

Konferences praktiskajās darbnīcās, kurās tiks analizēti gadījumi, preventīvais darbs un modelēti starpinstitucionālās sadarbības modeļi, piedalīsies eksperti no Zviedrijas, Somijas un ASV.

Konferences sākums paredzēts plkst.10.00

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment