Novembrī mēslojiet ķiršus un plūmes: vasarā to zari būs pilni ar ražu

Koksnes pelni. Pelni no augu atliekām uzlabo augsnes minerālvielu sastāvu un skābju līdzsvaru. Uz 1 kvadrātmetru zemes uzber 250 g pelnu.

Kaulu milti. Satur daudz fosfora, kas nepieciešams augļu veidošanai pavasarī. Uz 1 kvadrātmetru ieber 50 g miltu.

Pēc mēslošanas mulčējiet augsni ap koku stumbru. Šim nolūkam piemērotas ir kūdra, zāģu skaidas, kritušas lapas, skujkoku zari.

Minerālmēsli

Pilnvērtīgai plūmju un ķiršu barošanai nepieciešams kālijs, fosfors, magnijs un kalcijs. Šie elementi uzlabo auga izturību pret salnām.

Superfosfāti. Ērts mēslojums, kas satur visus plūmēm nepieciešamos mikroelementus. 300 g sausnas atšķaida 10 litros ūdens. Uz 1 kvadrātmetru zemes uzklāt 60 g šķidruma.

Kalimagnēzijs. Lielisks risinājums ķiršu, kā arī plūmju un aprikožu barošanai rudenī. Šis mēslojums palielinās ražu. Zem katra koka iestrādā 100 g kalimagnēzijas.

Kalcija sulfāts, nitrāts vai hlorīds. Satur lielu daudzumu kalcija, kas nepieciešams plūmēm. Par šī mikroelementa trūkumu liecina lapu brūnā krāsa. 25 g sausā mēslojuma atšķaida 10 l ūdens.  Ielej 200 ml šķidruma zem katra koka.

Dzelzs. Aizsargā plūmes un ķiršus no kaitēkļiem. Vienkārši apsmidziniet katru koku ar dzelzs sulfāta šķīdumu.

Minerālmēslojums jālieto piecas dienas (vienu reizi dienā no rīta). Jaunus (līdz 5 gadu vecumam) kokus mēslo tikai ar minerālvielām, bet vecākus kokus var barot ar organiskām vielām.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment