Omīte atklāja, kā izdzīt gliemežus no dārzeņu dārza: efektīvākās metodēs

Vara gredzeni: varš izdala elektrisko lādiņu, kas atbaida gliemežus. Var iegādāties vara gredzenus dārza centros vai pasūtīt tos internetā un piestiprināt pie podiem un traukiem.

 

Slazdi: noķer un iznīcini

Lasi vēl: Kāpēc jūs nevarat mazgāties vannas istabā, kamēr veļas mašīna darbojas – atbilde jūs pārsteigs

Komposta slazdi: sagrieziet vecus komposta maisus, novietojiet tos uz augsnes virsmas un nostipriniet ar akmeņiem. No rīta savāc maisus, kuros vajadzētu būt daudz gliemežu. Piepildiet tos ar sālsūdeni, lai tos iznīcinātu.

Alus slazdi: zemē iemūrējiet ievārījuma burciņu vai plastmasas jogurta trauku tā, lai trauka mala būtu vienā līmenī ar augsnes virsmu. Piepildiet slazdu ar alu. Alus smarža piesaista gliemežus, kas iekrīt slazdā un noslīkst. Regulāri pārbaudiet lamatas un izņemiet no tām beigtos gliemežus un citus kukaiņus.

 

Papildu padomi:

 

Šī ir videi draudzīga kaitēkļu apkarošanas metode, taču tā var būt sarežģīta, ja gliemežu ir daudz. Vislabāk gliemežus vākt naktī, kad tie ir visaktīvākie.

Gurķi aug kā traki, tikai vākt un vākt! Četri uzticamākie mēslojumi, kas nekad nepievils!

Ieviesiet dārzā ežus: šie dzīvnieki labprāt ēd gliemežus.

Radiet apstākļus, kas nepatīk gliemežiem: gliemežiem patīk sausa vide, tāpēc ir svarīgi regulāri laistīt augus no rīta, nevis vakarā. Tiem nepatīk arī asas smakas, tāpēc augsni ap augiem var apkaisīt ar pelniem, ķiplokiem vai sinepēm.

 

Gliemežu apkarošana var būt sarežģīta, taču, izmantojot šīs vienkāršās metodes, jūs varat pasargāt savu dārzu un saglabāt ražu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment