Onkulītis dārznieks, kura dārzs izskatās kā hortenziju paradīze, pačukstēja trīs vienkāršus noslēpumus – kas jāizdara, lai hortenzijas ziedētu visu vasaru!

Foto – Pexels

Hortenzijas ir vieni no krāšņākajiem dārza ziediem. To sulīgie un krāsainie ziedi piešķir skaistumu jebkuram dārzam, taču tie ir arī diezgan “prasīgi” augi.

Tomēr ar pareizajām zināšanām un dažiem pārbaudītiem trikiem jūs varat panākt, lai hortenzijas ziedētu krāšņāk un ilgāk nekā ierasti. Šajā rakstā mēs dalīsimies ar trim noslēpumiem, kurus mums, savukārt, atklāja pieredzējuši dārznieki.

Pateicoties šiem padomiem, manas hortenzijas tagad ir ļoti skaistas un bagātīgi zied visu vasaru!

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Pareiza kopšana var darīt brīnumus, un panākumu atslēga hortenziju audzēšanā slēpjas trīs vienkāršos padomos. Tos ievērojot, jūs saglabāsiet savus krūmus satriecoši skaistus visu sezonu, nevis tikai dažas nedēļas.

Pirmais noslēpums: augsne un mēslojums

Foto – Pexels

Lai hortenzijas augtu veselīgas un bagātīgi ziedētu, ir svarīgi pielāgot augsni to vajadzībām. Regulāra uzmanība jāpievērš tam, lai augsnes apstākļi būtu nevainojami, tas ir ļoti būtiski, lai hortenzijas sasniegtu savu maksimālo skaistumu.

Kā izvēlēties augsni?

Hortenzijas ir augi, kam patīk skāba augsnes. Ideālais PH līmenis šīm puķēm ir no 5,0 līdz 5,5. Tāpēc ir ļoti svarīgi pirms hortenziju stādīšanas pārbaudīt augsnes PH līmeni un vajadzības gadījumā to pielāgot. To var izdarīt, augsnei pievienojot kūdru vai speciālus paskābinošus preparātus, kas pieejami dārzkopības veikalos.

Otrais noslēpums: mēslošana – krāšņu ziedu atslēga

Foto – Pexels

Augu mēslošana ir tikpat svarīga kā pareizs augsnes PH. Hortenzijām nepieciešams mēslojums, kas satur daudz kālija un fosfora, lai veicinātu ziedu attīstību. Taču neaizmirstiet arī par slāpekli, kas ir būtisks pareizai lapu un dzinumu augšanai.

Lasi vēl: Tā izdodas ideāla un jums nevajadzēs pat cepeškrāsni! Aromātiska zemeņu šarlotes kūka – gatava 15 minūtēs

Vislabākos rezultātus var panākt, izmantojot īpaši hortenzijām paredzētu mēslojumu, kas ir sabalansēts un pielāgots to vajadzībām. Mēslojums jālieto regulāri, no pavasara līdz pat vasaras beigām, saskaņā ar ieteikumiem uz produkta iepakojuma.

Trešais noslēpums: ūdens!

Foto – Pexels

Ūdens ir hortenziju dzīvības eliksīrs, tāpēc ir ļoti svarīgi nodrošināt tām vajadzīgo mitruma daudzumu, īpaši karstās un tveicīgās vasaras dienās. Atcerieties, ka tikpat svarīgs kā daudzums ir arī laistīšanas regularitāte, lai augi vienmēr saņemtu pietiekami daudz mitruma.

Hortenzijas ir augi, kuriem nepieciešams patiešām daudz ūdens, īpaši sausuma un augstas temperatūras periodos. Nepietiekams ūdens daudzums var izraisīt ziedu novīšanu un ātru nokalšanu. Ir svarīgi hortenzijas laistīt regulāri, bet mēreni, nepārlaistot. Vislabākos rezultātus var sasniegt, laistot no rīta vai vakarā – tas samazina iztvaikošanas risku un ļauj ūdenim dziļi iesūkties saknēs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment