Opel jaunā seja: pirmais ieskats Opel GT X Experimental

Opel ir daļa no Groupe PSA tieši vienu gadu. Tagad Opel GT X Experimental dod ieskatu par zīmola un gaidāmo modeļu nākotni. Šajā kontekstā tādi jēdzieni kā vācu, pieejams un aizraujošs, ir svarīgāki nekā jebkad agrāk. Šīs trīs zīmola vērtības raksturo visus Opel modeļus un nosaka visas darbības – šodien un nākotnē.

 “Mums ir stingri jāseko mūsu zīmola vērtībām it visā ko mēs darām – sākot no idejas līdz jaunu auto attīstībai un ieviešanai.  Tas ir mūsu PACE! plāna galvenais elements. Mūsu zīmola identitāte ir mūsu nākotne,” saka Opel izpilddirektors Mihaels Lohšellers. “Tieši tāpēc es uzdevu mūsu dizaina un inženieru komandām, izmantojot konceptauto, vizualizēt šīs vērtības. Rezultāts ir Opel GT X Experimental, kas pasaules pirmizrādi piedzīvos līdz šī gada beigām.”

Opel GT X Experimental sniedz pirmo iespaidu par to, kas notiks nākotnē, un kādi Opel modeļi izskatīsies līdz 2020. gada vidum. Tas ir pirmais transportlīdzeklis ar jauno Opel seju. Zīmola koncepcija seko jaunajam “Opel Kompasam”, kas skaidri strukturē nākotnes modeļu priekšdaļas dizainu un ir vienkārši nepārprotams. Kompasa galvenā iezīme ir divas zīmīgas asis, kas krusto Opel emblēmu. No vienas puses, tā ir raksturīgā centra šķautne uz motora pārsega un, no otras puses, spārnu formas dienas gaismas lukturi. Leģendārais “Blitz” veido dizaina fokusa punktu.

Lukturus, dienas gaitas gaismas, kameru un palīdzības sistēmu sensorus, kopā ar Opel zibeni, ieskauj unikāls dizaina elements. Šis elements atgādina motocikla ķiveres aizsargstiklu un tāpēc tiek saukts par “Vizor”. Opel “Vizor” debitēs uz GT X Experimental un nākotnes Opel modeļiem sniegs jaunu, atšķirīgu, drosmīgu un skaidru seju.

“Arvien skaidrāk, Opel realizē jaunu potenciālu. Pēc tikai viena gada Groupe PSA sastāvā un tikai deviņus mēnešus kopš mūsu PACE! stratēģiskā plāna paziņošanas, mēs esam daudz efektīvāki un varam ar lielu pārliecību ieskatīties nākotnē. Mēs nesen varējām paziņot par peļņu 502 miljonu[1] apmērā, piecu procentu likmi[2] un brīvu naudas plūsmu 1,2 miljardu eiro apmērā pirmajā pusgadā. Tagad es esmu ļoti lepns, ka varu sniegt ieskatu GT X Experimental. Mūsu zīmola koncepcija pārliecinoši parāda mūsu zīmola vērtības. Tradicionālās iezīmes, piemēram, vācu autobūve, precizitāte un kvalitāte, tiks apvienotas ar aizraujošām un novatoriskām idejām. GT X Experimental iemieso visu to,” skaidro Opel vadītājs Mihaels Lohšellers.

Jaunais Opel GT X Experimental tiks atklāts vēlāk šogad, un tā nosaukums uzsver Opel konceptauto senās tradīcijas. Riselsheimā bāzētais autoražotājs bija pirmais Eiropas ražotājs, kas 1965. gadā demonstrēja dizaina pētījumu ar sportisko Experimental GT. Monza Concept (2013) un GT Concept (2016) jau bija pagrieziena punkti ceļā uz GT X Experimental: tajos abos tika izceltas Opel vērtības un uzsvērtas tādas tēmas kā efektivitāte un tīra dizaina estētika.

Opel dizaina komanda, balstoties uz zīmola tradīcijām un tā būtiskākajiem konceptiem, ir izstrādājusi atšķirīgu pieeju nākotnes eksterjera un interjera dizainam.

“Mēs esam zīmols, kas lepojas ar savām tradīcijām, taču mēs vēlējāmies atspoguļot mūsdienu modernās Vācijas drosmīgo jauno garu. Tādēļ esam izstrādājuši Opel pamata dizaina filozofiju, kas ir gan drosmīga, gan skaidra. Mēs vēlamies radīt aizraujošas formas, kas izceltos no pūļa, taču ir skaidras to izpildījumā. Zīmola koncepts pilnībā iemieso šīs vērtības un nosaka virzienu mūsu nākotnes transportlīdzekļiem,” skaidro Opel dizaina nodaļas viceprezidents Marks Adams.

 [1] kārtējie darbības ienākumi

[2] kārtējā darbības norma

Rakstu iesaka: 

Avots: opel.autofavorits.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment