Opel/Vauxhall kļūst rentabls, elektrisks un globāls ar PACE! plānu

Riselsheima. “Opel Automobile GmbH” izpilddirektors Mihaels Lohšellers (Michael Lohscheller) paziņoja par stratēģisko plānu “PACE!”, lai atjaunotu finanšu pamatus un veicinātu ilgtspējīgu konkurētspēju un izaugsmi. Visas “PACE!” iniciatīvas palīdzēs sasniegt mērķus, proti, radīt pozitīvu uzņēmējdarbības brīvās naudas plūsmu, kā arī regulāru peļņu auto nodaļā 2% apmērā pirmajā plāna fāzē līdz 2020. gadam un 6% līdz 2026. gadam. Apvienojot stiprās puses, “Groupe PSA” līmenī tiks atraisīta ikgadējā sinerģija par 1,1 miljardu līdz 2020. gadam un 1,7 miljardiem eiro līdz 2026. gadam. Visas darbības veicinās 800 000 Opel / Vauxhall transportlīdzekļu zemāku rentabilitātes slieksni, radot rentablu uzņēmējdarbības modeli, neatkarīgi no tā, cik grūti tas būs.

Pateicoties pilnai pieejai “Groupe PSA” tehnoloģijām, Opel / Vauxhall kļūs par Eiropas CO2 līderi. Līdz 2024. gadam visi Eiropas pasažieru automašīnu modeļi tiks elektrificēti – piedāvājot tīru akumulatoru elektropiedziņu vai Plug-in hibrīdu līdzās efektīviem iekšdedzes dzinējiem. Līdz 2020. gadam tirgū būs pieejamas četras Opel / Vauxhall elektriskās automašīnās, tostarp Grandland X PHEV un nākamās paaudzes Corsa kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis.

Uzņēmums palielinās savu konkurētspēju līdz 2020. gadam, piemēram, samazinot izmaksas par 700 eiro par automašīnu. Mārketinga izdevumu efektivitāte tiks uzlabota vairāk nekā par 10%. Kopējā efektivitāte tiks uzlabota, samazinot sarežģītību visās darbībās, jo vispārējo un administratīvo izdevumu / ieņēmumu attiecība tiks mainīta no 5,6% uz 4,7% ar mērķi panākt, lai uzņēmums atbilstu nozares algas izmaksu / ieņēmumu attiecības standartam. Pētniecības un attīstības un kapitāla izdevumu optimizēšana līdz 7 – 8% no automobiļu ieņēmumiem, ražošanas un administrēšanas procesiem līdz 2020. gadam un apgrozāmo līdzekļu atbrīvošana līdz 1,2 miljardiem eiro līdz 2022. gadam arī palīdzēs izmantot sinerģiju.

Ražošanas iekārtu konkurētspējas uzlabošana novedīs pie jaunu transportlīdzekļu modeļu ražošanas, kas nodrošinās labāku izlietojuma līmeni nākamajā desmitgadē. Divas “Groupe PSA” platformas CMP un EMP2 tiks lokalizētas visās Opel / Vauxhall ražotnēs. Lai sāktu, Eisenahā 2019. gadā ir paredzēts uzsākt ražot uz EMP2 platformas balstītu apvidus auto; un Riselsheimā ierodas uz EMP2 balstīts D segmenta transportlīdzeklis. Jaunu dzinēju piešķiršana Opel / Vauxhall ražotnēs tiks veikta, pārejot no GM uz “Groupe PSA” dzinējiem un transmisijām.

“PACE!” atraisīs mūsu potenciālu. Šis plāns ir ļoti svarīgs uzņēmumam, lai aizsargātu mūsu darbiniekus no grūtībām un pārvērstu Opel / Vauxhall par ilgtspējīgu, rentablu, elektrificētu un globālu kompāniju. Mūsu nākotne būs nodrošināta, un mēs sniegsim „vācu izcilības“ cienīgu ieguldījumu “Groupe PSA” attīstībā. Īstenošana jau ir sākusies, un visas komandas vēlas sasniegt izvirzītos mērķus,” saka Opel izpilddirektors Mihaels Lohšellers.

Plāns ir izstrādāts ar mērķi saglabāt visas ražotnes un izvairīties no piespiedu darbinieku atstādināšanas Eiropā. Nepieciešamā un ilgtspējīgā darbaspēka izmaksu samazināšana tiks panākta ar pārdomātiem pasākumiem, piemēram, inovatīvu darba laika koncepciju, brīvprātīgām un priekšlaicīgas pensionēšanās programmām.

Visi jaunie Opel / Vauxhall automobiļi tiks konstruēti Riselsheimā, kas tiks pārveidota par globālu kompetenču centru visai Groupe PSA. Ir noteiktas kompetenču jomas, piemēram, degvielas elementi, zināmas automatizētas vadīšanas tehnoloģijas un sasniegumi autovadītāja palīgsistēmās. Šis solis būs turpmāka garantija vācu tehnoloģiju kvalitātei un pieejamām inovācijām. Kopumā Opel / Vauxhall vieglo auto ražošanai izmantoto platformu skaits līdz 2024. gadam tiks samazināts no 9 līdz 2. Turklāt dzinēju klāsts tiks optimizēts no 10 līdz 4. “Saskaņota arhitektūras un dzinēju piedāvājuma izveidošana ievērojami samazinās izstrādes un ražošanas sarežģītību, līdz ar to veicinot ietaupījumus un sinerģijas radītus ieguvumus, kas sniegs ieguldījumus ekonomiskajā rentabilitātē,” teica Lohšellers.

Opel / Vauxhall sāks izmantot efektīvās un fleksiblās Groupe PSA automašīnu platformas ātrāk, kā iecerēts. Sākot ar 2024. gadu visi Opel / Vauxhall vieglo auto modeļi tiks balstīti uz kopīgām Groupe PSA platformām. Kā pirmie būs Combo 2018. gadā un populārās Corsa nākošā paaudze 2019. gadā. Uzņemtais kurss tiks turpināts ar vienu jauna modeļa prezentēšanu katru gadu. Ieskaitot visas virsbūves variācijas, Opel / Vauxhall līdz 2020. gadam nāks klajā ar 9 jauniem modeļiem. Šis klāsts palīdzēs uzlabot Opel / Vauxhall zīmolu izcenojumu un samazināt attālumu līdz industrijas standartam par 4 punktiem.

Stiprināto un specializēto Opel / Vauxhall zīmolu pārdošanas izaugsmi atbalstīs tādas iniciatīvas, kā vēl pievilcīgāki finansiāli piedāvājumi, kā arī pilna servisa līzinga iespējas ar Opel un Vauxhall Finanšu pakalpojumu daļas palīdzību.

Turklāt Opel plāno līdz 2022. gadam ienākt vairāk kā 20 jaunos eksporta tirgos, kā arī veikt globālu starpposma izvērtējumu ienesīgām aizjūras eksporta iespējām.

Lai veicinātu izaugsmi finansiāli pievilcīgajā vieglā komerctransporta (LCV) jomā, Opel / Vauxhall izstrādās jaunus modeļus un ienāks jaunos tirgos and skaidru mērķi līdz 2020. gadam palielināt LCV pārdošanu par 25%, salīdzinot ar 2017. gadu.

“Opel / Vauxhall ir radījis PACE! mūsu darbinieku interesēs un kā tūlītēju atbalstu sniegumam,” teica Lohšellers.

Rakstu iesaka: 

Avots: opel.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!