Pārsteidzošs atklājums par tiem cilvēkiem, kuriem nav plaša draugu loka!

Jaunā pētījumā ir atklāts, ka tie, kuriem ir augsts IQ līmenis, labāk jūtas šaurākā draugu lokā.

Pētījuma autori un evolūcijas psihologi  Satoši Kanazava no Londonas Ekonomikas skolas un Normans Li no Singapūras Menedžmenta universitātes vēlējās noskaidrot, kā draudzība ietekmē apmierinātību ar dzīvi un vispārējo laimes sajūtu.

Ilgtermiņā tika apkopoti dati par 15 000 cilvēkiem vecumā no 18 līdz 28 gadiem, un atklājās divas galvenās tendences. Pirmkārt, pilsētu iedzīvotāji kopumā ir nelaimīgāki par tiem, kuri dzīvo lauku reģionos. Otrkārt, cilvēki ir apmierinātāki ar dzīvi, ja ir lielāka sociālā mijiedarbība.

Lasi arī: Pētījums atklāj laimīgas dzīves atslēgu! Vai tu piekrīti?

Viens no svarīgākajiem secinājumiem, kas pārsteidza pētniekus, ir tas, ka ļoti inteliģenti cilvēki ir neapmierinātāki ar dzīvi, ja viņi pavada vairāk laika kopā ar draugiem.

“Blīvās apdzīvotības ietekme uz apmierinātību ar dzīvi bija divas reizes lielāka cilvēkiem ar zemāku IQ līmeni nekā tiem, kuriem ir lielāks IQ līmenis. Inteliģentāki cilvēki bija nelaimīgāki, ja biežāk uzturējās draugu kompānijā.”

Pētījumu centra Brookings Institution eksperte Kerola Greiema uzskata, ka šos rezultātus varētu skaidrot tādā veidā, ka cilvēki ar augstāku intelektu un spējām to izmantot nevēlas pavadīt tik daudz laika uzturoties sabiedrībā, jo viņi koncentrējas uz citiem, svarīgākiem mērķiem, ko vēlas sasniegt ilgtermiņā.

Avots: womansday.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment