Padari lielākus savus muskuļus, ēdot šīs 5 lietas!

  1. Mandeles

Mandeles ir viens no visbagātākajiem augu pārstāvjiem, proteīna jeb olbaltumvielu ziņā. Tikai ¼ krūze mandeļu satur gandrīz 8 gramus olbaltumvielas. Tas ir gandrīz par 2 gramiem vairāk, nekā satur parastā vistas ola. Mandeles arī ir labākais draugs sirds stiprināšanai, satur daudz piesātinātos taukus un magniju.

  1. Šokolādes piens

Jau no bērna kājas, katram cilvēkam tiek atgādināts tas, cik ļoti mums ir nepieciešams īsts piens, lai palīdzētu mūsu organismam augt. Piens ir nācis no dzīvnieka, kas satur svarīgās aminoskābes, nepapildinot ar liekām taukvielām. Ar pienu var taisīt lieliskus proteīna kokteiļus. Tikai 20 grami pulvera, kuru sajauc ar pienu un tu iegūsti vēl vērtīgāku un garšīgāku pienu. Un tu vienmēr vari mainīt piena garšu.

  1. Olas

Lai gan tās satur mazāk olbaltumvielas nekā mandeles, tās tomēr spēlē svarīgu lomu ikviena cilvēka diētā, kurš ir tendēts uz muskuļu masas audzēšanu. Katrā olā ir aptuveni 5 līdz 6 grami olbaltumvielu. Tās ir viegli pieejamas, salīdzinoši lētas un arī viegli un dažādi pagatavojamas. Olbaltumvielas no olām tiek uzskatītas kā vieglāk izmatojamās muskuļu audu veidošanā.

  1. Vistas gaļa

Ko gan vēl var pateikt par vistas gaļu, kas vēl nebūtu pateikts? Šis ir tradicionālākais veids kā cilvēki uzņem olbaltumvielas, audzējot muskuļus. 100 grami vistas filejas satur aptuveni 31 gramu olbaltumvielas un tikai, TIKAI, 4 gramus tauku. Tāpēc šis ēdiens ir ēdienu superzvaigzne. To var pagatavot neskaitāmi daudzos garšīgos veidos un uzņemt ļoti maz taukvielu, bet lērumu ar olbaltumvielām.

  1. Zivs

Zivs gaļa ir lieliska muskuļu audzēšanai. Piemēram, lasis. 100 grami laša gaļas satur 21 gramu olbaltumvielas, bet tā gaļa satur arī daudz vērtīgu papildvielu, kā taukskābi omega3, kuru var uzņemt tikai no zivīm. Tas arī ir lielisks D vitamīna avots. Bet tas nav tik populārs veids, kā audzēt muskuļus, tā cenas dēļ.

Avots: foxnews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment