Šos ēdienus nav iespējams aizmirst to labās garšas dēļ! Vai tu atceries?
Nesen gāju garām kādai ēstuvei, bet nebija ne miņas no garšīgu ēdienu aromāta. Un tajā brīdī nez kāpēc atcerējos pagājušā gadsimta 80. gadu beigu un 90. gadu sākuma ēdnīcas.
Atminos, kad gāju garām šīm iestādēm, visā ielā bija jūtama boršča, mērču un pīrāgu smarža. Bet visvairāk man pietrūkst kartupeļu biezeņa ar kotletēm un mērcīti – tas bija favorīts manā ēdienkartē.
Uz paplātēm ēdnīcās vienmēr bija skābs krējums un kompots, bet uz galdiem – sāls un sinepes.
Ceturtdienās pusdienās bija iespēja baudīt zivju ēdienus, jo bija tā dēvētā zivju diena. Nez kāpēc zivju kotletes pārsvarā ēda ar makaroniem, nevis kartupeļu biezeni.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- No šī gada aprīļa mazajos Latvijas veikalos obligāti ir jābūt pieejamai šādai opcijai visiem klientiemby Sandra Ločmele
- Nākamā apkures sezona rīdziniekiem varētu sagādāt nepatīkamu pārsteigumu: Rīgas siltums nāk klajā ar paziņojumuby Laura Blūma
- “Vajadzēja četras dienas, lai no tā visa atietu”: dziedātājs Lauris Reiniks pastāsta par jaunumiem, kam “izgājis cauri”by Laura Blūma