Panākta vienošanas par Rankas teritoriālās struktūrvienības nākotni

2019.gada 31.janvāra Gulbenes novada pašvaldības Domes sēdē tika skatīts jautājums par to, ka Gulbenes novada pašvaldība varētu pārņemt savā pārziņā Valmieras tehnikuma Rankas teritoriālās struktūrvienības infrastruktūru, ēkas un lauksaimniecības zemi.

Pēc Gulbenes novada pašvaldības Domes sēdes, kurā vairums deputātu atbalstīja šo ieceri, pašvaldība nosūtīja vēstuli Izglītības un zinātnes ministrijai ar lūgumu nodot Rankas teritoriālās struktūrvienības infrastruktūru, ēkas un zemi Gulbenes novada pašvaldības pārziņā, ar vēstules saturu iepazīstinot arī Valmieras tehnikuma administrāciju. Kā potenciālos sadarbības partnerus profesionālo izglītības programmu īstenošanai Gulbenes novada pašvaldība saredz Ogres tehnikumu, kas jau īsteno līdzīgas izglītības programmas, mežsaimniecības un kokapstrādes nozarēs.

Lai klātienē pārrunātu turpmāko darbības plānu, visas iesaistītās puses 8.februārī tikās Valmieras tehnikumā. Šīs tikšanās laikā tika nolemts atbalstīt Gulbenes novada pašvaldības lūgumu.

Izglītības un zinātnes ministrijas Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta direktora vietniece pedagogu un pieaugušo izglītības jomā Baiba Bašķere informē, ka ministrija sagatavos rakstisku rīkojumu par Valmieras tehnikuma Rankas teritoriālās struktūrvienības turpmāko darbību, kā arī infrastruktūras, ēku un lauksaimniecības zemes nodošanu Gulbenes novada pašvaldības pārziņā.

Valmieras tehnikums mācību procesu izglītības iestādē nodrošinās līdz šī mācību gada beigām. Lai nākotnē Rankas skolā turpinātos ierastais mācību darbs, ar 2019.gada 1.jūliju Ogres tehnikums plāno pārņemt esošās profesionālās izglītības programmas un turpināt tās īstenot.

Šobrīd Ogres tehnikuma vadība iepazīstas ar situāciju Rankas teritoriālajā struktūrvienībā, lai to apzinātu un plānotu, kā turpināt īstenot mācību procesu atbilstoši programmu saturam. Lai iesāktais infrastruktūras un izglītības programmu pārņemšanas process noritētu veiksmīgi, visām iesaistītajām pusēm ir uzdoti tuvākajā laikā veicamie darbi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment