Provokatīva intervija: “Mūsu sievietes apņem vīriešus nevis par vīriem, bet audzināšanā…”

Vienā intervijā jūs teicāt, ka laimīgu ģimeņu nav…

Ir. Bet maz. Es pats esmu pētījis ģimenes. Uz 11 tūkstošiem ģimeņu atradās 3 laimīgas. Bet pats galvenais – tikai laimīgas ģimenes ir normālas. Pārējās – tā ir patoloģija, tā ir divu nelaimīgu cilvēku kopdzīve. Un tā ir it visur – dažādas pakāpes patoloģijas ir visur.

….

Šis ir fragments no psihologa un psihoterapeita ar 40 gadu pieredzi, medicīnas zinātņu kandidāta Mihaila Litvaka intervijas. Tā ļauj mums paskatīties uz daudzām lietām atšķirīgi, raksta portāls la.lv.

 

Kāpēc ir tik daudz laulības šķiršanu? Cilvēki kļūdās dzīvesbiedra izvēlē?

Tas ir tāpēc, ka cilvēki ir slikti izglītoti. Viņi nav mācīti domāt, nav iemācīti izvēlēties vīru vai sievu. Mēs veicām aptauju – kura atzīšanās mīlestībā jums patiktu labāk. Piedāvājām variantus: “Es nevaru bez tevis dzīvot”, “Es nekad tevi neapvainošu”, “Nāc, vilksim kopā dzīves vezumu”. 75% sieviešu izvēlējās “Es nevaru dzīvot bez tevis.” Vai tiešām nav saklausāms, ka šis skaidrojums ir tipisks vīrietim-bērnam vai alkoholiķim? Bet patiesa atzīšanās mīlestībā par kopīgo vezuma vilkšanu nevienam nepatika.

Kas tā vispār ir – mīlestība?

Tā ir aktīva interese par mīlestības objekta dzīvi un attīstību. Visi saka: nav, ko mīlēt. Vai jūs zināt, kā mīlēt? Mūsu laulības būtībā ir: “Es nevaru dzīvot bez tevis”.

Kas notiek ar mīlestību laika gaitā, kur tā paliek?

Laika gaitā mīlestība kļūst arvien stiprāka un stiprāka… Un, ja tās sākotnēji nav bijis, paliek arvien sliktāk un sliktāk.

Kāda ir atšķirība laulības uztverē starp vīrieti un sievieti?

Vīrietis un sieviete redz laulību vienādi. Bet kur jūs esat redzējusi vīriešus un sievietes? Mums ir bikšu nēsātāji un svārku nēsātājas. Tātad vispirms ir jākļūst par vīrieti vai sievieti, un pēc tam veidot ģimeni. Tiesības veidot ģimenei ir tikai fiziski veselam, garīgi attīstītam un materiāli stabilam cilvēkiem. Nevajag sapīties ar nabadzīgiem neprofesionāļiem.

Ja attiecības sākās ar seksu, kāda nākotne viņus gaida?

Seksam vajadzētu būt pēc tam. Sākumā jābūt kopējam pasaules uzskatam. Mīlestība – ne tad, kad skatās viens uz otru, bet kad skatās vienā virzienā. Kanādas zinātnieki ir konstatējuši četrus faktorus, kas padara ģimenes noturīgas. Pirmais – kopīgs pasaules uzskats. Otrais – vienāda kulinārijas gaume. Tikai trešais ir sekss. Ceturtais – vēlme vienam otru glāstīt. Bet, ja ģimene ir izveidota caur seksu – nekā laba tajā nav.

Vīrieši bieži salīdzina sevi ar tēviņiem un apgalvo, ka neuzticība ir neizbēgama…

Neuzticība rodas tad, ja cilvēki kļūdījušies, izvēloties partneri. Ja esi kļūdījies un apprecējis (apprecējusies) ar neīsto, protams, ka sāks patikt kāds cits.

Lasi arī: Pieci ļoti sarežģīti vīrieši saskaņā ar zodiaka zīmi – ar viņiem attiecībās ir ļoti grūti (ar retiem izņēmumiem)

Kādām sievietēm ir uzticīgi?

Fiziski veselām, garīgi attīstītām un materiāli neatkarīgām. Mūsu sievietēm ir trīs seksuālie traucējumi: pedofilija, zoofilija, mazohisms. Pirmkārt, viņas ņem vīriešus nevis par vīriem, bet audzināšanā. Otrkārt, dzīvo ar alkoholiķiem. Kas ir alkoholiķis? Dzīvnieks. Un treškārt – cieš no mazohisma: viņām patīk, ka par viņām ņirgājas.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment