Šī ir vienkārša mājās gatavotas kviešu maizes recepte. Produkts izdodas neticami smeķīgs, ar plānu, kraukšķīgu garoziņu un gaisīgi mitru iekšpusi!
Kviešu maize ir viens no senākajiem un visizplatītākajiem maizes veidiem pasaulē. Tā vēsture sniedzas tūkstošiem gadu senā pagātnē, kad agrās civilizācijas sāka kultivēt kviešus un eksperimentēt ar dažādām to pārstrādes metodēm. Kviešu maize ne tikai kalpoja kā galvenais pārtikas avots, bet arī kļuva par kultūras un ekonomiskās attīstības stūrakmeni daudzās sabiedrībās.
Pēdējo gadu laikā ir pieaugusi interese par veselīgākiem un dabīgākiem pārtikas produktiem, kas ir ietekmējusi arī kviešu maizes ražošanu un patēriņu. Vairāk cilvēku izvēlas pilngraudu maizi vai maizi, kas gatavota no organiskajiem un vietējiem miltiem. Bez tam, pieaug popularitāte bezglutēna produktiem, kas ir piemēroti cilvēkiem ar glutēna nepanesību vai celiakiju.
Mīkla ir neraudzēta, bet minimāls rauga daudzums un ilgāka rūgšana nodrošina maizei labu garšu un aromātu.
Mājas gatavotai maizei piemīt īpaša burvība!
Sastāvdaļas:
500 grami augstākās kvalitātes kviešu miltu;
330 militru ūdens;
5 grami cukura;
10 grami sāls;
10 grami sviesta;
8 grami presētā rauga vai 3 grami sausā ātras iedarbības rauga.
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!
Tevi noteikti interesēs
- Lasis kļūs patīkami sulīgs un garšām piepildīts, ja to pārklāsiet ar trim vienkāršām sastāvdaļām, ko iecienījis itāļu pavārs
- No 2026.gada 1. marta stājas spēkā izmaiņas arī uz Tehnisko apskati: ”Tas ir jādara un punkts”
- Rihards atnesa mājās uz ielas atrastu kaķi: pēc dažām nedēļām sākās mīklaini notikumi
- Apprecējos ar japāni un domāju, ka esmu gatava jebkam, taču drīz vien sapratu, ka dzīve tur būtiski atšķiras no dzīves Latvijā
- Kā jaunumi par ģimenes pieaugumu man lika stundas laikā meklēt jaunu dzīvesvietu
- Autovadītāju uzmanībai: no 11. decembra stājas spēkā jaunie likumi attiecībā uz ātruma pārsniegšanu









