Pagatavošanas gaita:
Izšķīdinām raugu siltā ūdenī.
Pievienojam cukuru, sāli un mīkstu sviestu.
Pievienojam miltus un sākam mīcīt mīklu.
Ar rokām mīcām mīklu 15 minūtes. Varam mīcīt ar mikseri.
Jāsanāk gludam kamoliņam.
Mīklu liekam ietaukotā bļodā, pārklājam un ļaujam rūgt 2 stundas. Pēc stundas mīklu nepieciešams izrullēt.
Mīklu pārliekam uz ietaukotas virsmas un saliekam konvertā.
Atstājam bļodā vēl uz 1 stundu.
Gatavo mīklu noapaļojam un atstājam “atpūsties” 10-15 minūtes.
Izstiepjam mīklu plānā slānī un noņemam lielos gaisa burbuļus. Tagad tā ir jāsarullē.
Ieliekam sagatavi veidnē, kuras izmēri ir 30 x 11 cm.
Rūgšanas laiks: 1,5-2 stundas.
Cepam maizi 220 grādos 40-45 minūtes. Iepriekš uzkarsējam cepeškrāsni, ievietojam tajā veidni ar maizi un apsmidzinām cepeškrāsns sienas ar ūdeni, lai iegūtu papildu tvaiku.
Gatavo maizi atstājam uz restītēm, lai atdziest.
Izcila garša, aromāts, plāna kraukšķīga garoziņa. Šāda pašcepta maize noteikti ir tava laika vērta!
Ja tev ieintriģēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos! Jau iepriekš sakām tev paldies!
Tevi noteikti interesēs
- Kleitas, kurās iemīlēsies ikviena sieviete pēc 50by Rinalds Bergmanis
- Rožu audzētāji atklāj: 6 augi, ko nedrīkst stādīt blakus rozēm, citādi jūsu rozes tā arī nekad neuzziedēsby Laura Andersone
- ”Teica, ka Zviedrijas kvalitāte ir nevainojama…” Es pārgriezu jauno boileri un kā ir patiesībāby Rinalds Bergmanis