Paraugs, no kā mācīties: ko šī pašaizliedzīgā sieviete dara bezpajumtnieku bērnu labā?

Peidžai Čenaltai no Teksasas ļoti patīk dzimšanas dienas, viņa uzskata, ka katram jābūt iespējai atzīmēt savu dzimšanas dienu. Tieši tādēļ, viņa organizē dzimšanas dienas ballītes bez pajumtes palikušiem bērniem, turklāt, šīs ballītes ir tik lieliskas, ka bērni tās atceras visu mūžu. Sākumā Peidža organizēja pāris šādas ballītes Dallasā un tad viņa nodibināja bezpeļņas organizāciju “Dzimšanas dienas ballīšu projekts”, kas darbojas visapkārt ASV.

Peidža agrāk strādāja par kāzu plānotāju un savas plašās pieredzes dēļ, viņa ir ka radīta šī darba veikšanai. Tas viss sākās ar to, ka lidojot lidmašīnā, viņa lasīja žurnālu par bērnu dzimšanas dienu ballīšu organizēšanu, tajā laikā, viņa pati bija stāvoklī un vēlējās, lai viņas meitai būtu vislabākās dzimšanas dienas ballītes.

Šī paša lidojuma ietvaros, viņa paņēma kādu citu žurnālu, kurā bija raksts par nabadzīgiem bērniem no Haiti, kuriem pavisam nekā nav. Tajā brīdī viņa saprata, ka visā pasaulē ir miljoniem bērnu, kuriem nav patvēruma un ēdiena, un viņi nekad neizbaudīs svētku prieku. “Tieši tajā mirklī, man radās doma par ballīšu organizēšanu tiem, kam visvairāk tas nepieciešams,” Peidža pastāstīja.

Kad Peidža nonāca mājās, viņa nekavējoties ķērās klāt pie dzimšanas dienu plānošanas bērniem, kas palikuši bez pajumtes. Viņa saprata, ka lai tas izdotos, viņai jāizprot apkārtējā sabiedrība. Kopā ar vīru, viņa sāka pētīt bez pajumtes palikušo cilvēku kultūru un vērsās pie dažādām aģentūrām, lai izprastu šo cilvēku vajadzības.

Galu galā, 2012. gadā tika izveidots “Dzimšanas dienu projekts”, kura mērķis bija atzīmēt katra Teksasā bez pajumtes palikušā bērna dzimšanas dienu. Tagad, gandrīz četrus gadus vēlāk, organizācija ir paplašinājusies un dzimšanas dienu svinēšana notiek arī Kanzasā, Sanfancisko, Mineapolē, Čikāgā un Ņujorkā, kā arī svinību organizēšanā piedalās vairāki tūkstoši brīvprātīgo.

Brīvprātīgie entuziasti apmeklē bezpajumtniekus un patvēruma iestādes visā valstī un organizē dzimšanas dienas svinības bērniem, kuriem konkrētajā mēnesī ir dzimšanas diena. Vidēji, vienas ballītes organizēšana izmaksā no 370 līdz 925 Eiro, atkarībā no tā, cik daudz bērnu pasākumā piedalās. Šogad tika organizētas vairāk kā 180 ballītes, kurās bija dekorācijas, spēles, mūzika, izklaides un, protams, kūkas. Katrs bērns saņēma ballīšu cepuri, nozīmīti, kūku un iesaiņotu dāvanu aptuveni 30 Eiro vērtībā. Pēc Peidžas teiktā, daudzi no bērniem, kuri piedalījās ballītēs nekad nav saņēmuši dāvanas un nav zinājuši, kā jāpūš nost svecītes vai, ka jāievēlas vēlēšanās to darot.

Bērni ļoti priecājas par šo iespēju, gluži tāpat kā viņu vecāki. “Tas bija visu laiku labākais pasākums,” pastāsta Maurīna Džonsa, kuras dēls Džeidens nesen apmeklēja ballīti. “Lielākajai daļai no mums nav nedz enerģijas, nedz resursu, lai spētu bērniem nodrošināt šādu svētku atzīmēšanu. Es nespēju Džeidenam dot to, ko viņi ir devuši. Tas bija tik skaisti.”

Peidža atgādina, ka šo svētku organizēšana bija iespējama tikai ar dāsno ziedojumu palīdzību. “Mans mērķis ir likt katram bērnam sajust to, cik viņš ir svarīgs,” viņa pastāsta. “Viņi ir pelnījuši svinēt svētkus, viņiem jāzina, ka šajā haosa mirklī ir arī gaisma un ka cilvēki viņiem uzgavilē.”

Avots: odditycentral.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment