Pārēdāties pistācijas? 5 iespējamās blakusparādības!

Alerģija

Ja cilvēkam ir alerģiska reakcija pret pistācijām, tas būs tūlītēji redzams un, visticamāk, saglabāsies visas dzīves garumā. Izsitumi un nieze – visbiežāk izplatītie alerģijas simptomi tiem, kuriem ir alerģija pret pistācijām. Paralēli var būt arī šķaudīšana un acu asarošana, kā arī pastāv iespēja, ka attīstās astma. Sliktākajā gadījumā var rasties arī afilaksija.

Svara pieaugums

Pistācijās esošais lielais daudzums olbaltumvielu un šķiedrvielu padara tās par ļoti populāru uzkodu. Ja šie rieksti tiek lietoti pārmērīgos daudzumos, iespējams, ka līdz ar to lietošanas biežumu pieaugs arī svars. Apmēram 200 g pistāciju satur ap 700 kaloriju! Tas ir dikti par daudz vienai reizei! Tieši tādēļ iesakām ēst tās ar mēru.

Saindēšanās ar aflatoksīniem

Aflatoksīni – tās ir indīgas vielas, kurus noteiktā veidā izveido vēžu šūnu ķīmiskās vielas. Tās parasti atrodamas nepareizi uzglabātos produktos, ieskaitot maniokus, čilī piparus, kukurūzu, kokvilnas sēklas, prosu, zemesriekstus, rīsus, sezama sēklas, sorgo, saulespuķu sēklas, kviešus u.c. Pētījumi pierādījuši, ka tieši pistācijas visbiežāk tiek pakļautas šīs indīgās vielas ietekmei. Dabā pistācijas riekstiem visādi insekti tiek klāt ļoti viegli, tādā veidā piesārņojot tos ar aflatoksīniem.

Lasi vēl: Lūk, ko Remzijs Gordons vienmēr atsakās ēst – tev šo arī vajadzētu ņemt vērā!

Problēmas ar kuņģa un zarnu trakta darbību

Pistāciju pārēšanās var izraisīt vēdera sāpes. Tiem cilvēkiem, kas nepanes fruktānus, noteikti nepieciešams izvairīties no pistācijām. Fruktāni ir dabā sastopami ogļhidrāti, kas atrodas daudzos pārtikas produktos. Augsts šīs vielas daudzums sastopams arī šados produktos: sīpolos, sīpollokos, ķiplokos, miežos, kāpostos, brokoļos, pistācijās, artišokos, cigoriņu saknēs un sparģeļos. Fruktāni nav bīstami, taču tiem, kam ir šīs vielas nepanesamība, var rasties problēmas ar kuņģa un zarnu trakta darbību. Var veidoties vēdera pūšanās, caureja un sāpes vēderā.

Augsts asinsspiediens

Dabīgās pistācijās ir ļoti mazs nātrija sastāvs, taču parasti veikalos nopērkamas ceptas un sālītas pistācijas – tādās nātrija sastāvs ir ārkārtīgi augsts. Ja uzturā tiek lietots pārāk liels daudzums sālītu pistāciju, asinsspiediens var krasi paaugstināties.

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment