Pāris ar 2 maziem bērniem, maz naudas un bez pieredzes uzceļ neticamu māju (+ FOTO)

“Cilvēki domāja, ka mēs esam traki,” stāsta Nīls, “bet, ja tu cītīgi meklē materiālus, esi gatavs pats smērēt rokas un tiešām smagi strādāt, tas ir izdarāms.”

Arhitektūras kritiķis Langs sacījis, ka šai ēkai “nevajadzēja būt iespējamai” un viņš “nespēj noticēt savām acīm”, ieraudzījis galarezultātu.

Viņi sāka ar vecā bungalo nojaukšanu, un tikai pēc gada beidzot varēja atļauties sākt būvniecību. Tās laikā četru cilvēku ģimenei nācās dzīvot mazā dzīvojamajā vagonā.

Vairums celtniecības darbu pāris paveica paši, meklējot padomus un pamācības internetā, un iepērkot materiālus dažādās vietās.

Viņi noalgoja profesionāļus tikai santehnikas un elektrības sistēmām, mājas pamatu nostabilizēšanai un tās koka rāmja uzstādīšanai.

Viņi samaksāja tikai 12 500 mārciņu par rāmi, 11 700 par pamatiem, 2820 par ēkas rasējumiem, un elektrības ievilkšana izmaksāja 2350 mārciņu.

Lasi vēl: ĢENIĀLI: Pāris no Jelgavas atklāj, kā lēti izremontēt PSRS laika dzīvokli: fantastisks rezultāts!

Pāris un viņu bērni pagaidum mājoklī celtniecības laikā.

Pāris arī izmantoja arī tik daudz materiālu no vecās mājas, cik vien iespējams.

Viņi bija apstulbuši, kad uzzināja, ka pabeigtās mājas vērtība ir 200 000 mārciņu (230 000 eiro) – četras reizes vairāk nekā tās celtniecības izmaksas.

Nīls komentē: “Mēs nespējām tam noticēt. Bija grūti tikt tur, kur šobrīd esam, taču tas, ko esam paveikuši, ir lieliski.”

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment