Pārsteidzošs atklājums par laulībām no vīriešu perspektīvas! Tu kaut ko tādu negaidīsi…

Laulība kā tāda jau labu laiku tiek slavināta, kā labs palīgs veselības uzlabošanai, dzīves ilguma pagarināšanai un emocionālo problēmu novēršanai.

Tomēr, jaunākais pētījums ir atklājis, ka sievietes, noslēdzot laulību, gūst niecīgu labumu no šī pasākuma.

Londonas zinātņu centri un universitātes sadarbojās šajā pētījumā, kurā uzzināja, ka neprecētiem vīriešiem ir daudz lielākas veselības problēmas, nekā neprecētām sievietēm. Patiesību sakot, pusmūža sievietes, kuras nekad nebija precējušās potenciāli var saskarties ar tādiem pašiem vielmaiņas traucējumiem, kas ietver augstu asinsspiedienu, diabētu un aptaukošanos, kā tāda paša gada gājuma precētās sievietes.

Neprecētiem vīriešiem ir potenciāls piedzīvot kādu sirds slimību par 14% vairāk, nekā neprecētām sievietēm. Vīriešu veselībai patiesībā ir lielāks labums no laulībām, nekā sievietēm.

Noskaidrojās arī tas, ka laulības šķiršana neatstāj nekādu ievērojamu ietekmi uz pāra veselību, ja ar laiku iesaistās ilgtermiņa attiecības. Pārsteidzoši bija tas, ka vīrieši, kuri bija izšķīrušies 30 gadu desmita nogalē un vēlāk laulības neatkārtoja, saskaras ar ievērojami mazāku iespējamību saslimt ar diabētu, nekā vienaudži, kuri bija precējušies.

Sabiedrībā ir pieņēmums, ka precēti vīrieši mēdz būt veselīgāki, jo sieva ir tā, kura mudina vīru nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, ēst veselīgāk un doties vizītēs pie ārstiem. Tomēr  pētījumi apgāž šo pieņēmumu.

Avots: telegraph.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment