Pārsteidzošs iemesls, kāpēc murgi patiesībā tev dara labu

Kad mēs esam aizmiguši, par mūsu sajūtām atbild mūsu sapņi. Dažiem no mums tas nemaz nav vienkārši – zināt, ka murgs ir tepat aiz stūra. Bet patiesībā šie biedējošie sapņi mūsu labā dara daudz vairāk, nevis tikai izsūc no mums visu prieku.

Miega pētnieki tic, ka murgi pilda psiholoģisku mērķi – tie atbrīvo sakrājušos stresu. “Lietas, kas mūs uztrauc visvairāk, kad mēs esam nomodā, sajaucas kopā ar to, ko mēs naktī redzam sapnī,” saka miega pētnieki. Tavas smadzenes tajā brīdī ņem tavas abstraktās bailes un pārvērš tās stāstā, kas izvēršas par murgu.

Mūsu smadzenes ar atmiņām tiek galā daudz labāk, nekā ar neskaidru nemieru, jo atmiņas nāk no mūsu pieredzes. Tādēļ smadzenes pārveido mūsu atmiņas biedējošos stāstos, un patiesībā palīdz mūs distancēt no savām bailēm. Liekas nesakarīgi, jo mums nākas sapnī saskarties ar tumšākajām, dziļākajām, slēptākajām bailēm, bet tas ir tavu smadzeņu veids, kā teorētiski likt tev neuztraukties par savām bailēm.

Tādēļ nākamreiz, kad gribi palikt augšā visu nakti, lai tikai neredzētu murgus, varbūt tomēr padomā, ka tie bandīti, kas sapnī nāks pie tevis, patiesībā ir laba lieta.

Avots: www.womansday.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Leviathan</cite>

    – Ja tu naktī pamosties un ieraugi savu televizoru karājamies gaisā ko tu dari?
    – Nošauju nēģeri, kurš to pūlas nozagt.

Leave a Comment