Pārtikas produkti, kas palielina sviedru smaku, un pārtikas produkti, kas palīdzēs atbrīvoties no sliktas ķermeņa smakas

Pārtikas produkti, kas mazina sviedru smaku

Zaļie lapu dārzeņi, piemēram, spināti, rukola, kāposti, satur lielu daudzumu hlorofila, kas darbojas kā dabisks dezodorants. Zaļo lapu dārzeņu lietošana palīdz uzturēt līdzsvarotu pH līmeni organismā un samazina sārmainu līmeni, kas savukārt palīdz novērst mutes sausumu, kas izraisa sliktu elpu. Pētersīļi, kas satur daudz hlorofila, ne velti ir pazīstami kā tautas līdzeklis pret sliktu elpu.

Pateicoties tās nomierinošajām īpašībām, piparmētru ēšana samazina impulsu skaitu, kas tiek sūtīti uz sviedru dziedzeriem, tāpēc tie ražo mazāk sekrēta.

Rozmarīns spēj bloķēt smaku izraisošo baktēriju augšanu. Tas satur hlorofilu un mentolu, kam piemīt dezodorējoša iedarbība. Cinka trūkums organismā izraisa aktīvu svīšanu. Rozmarīnā ir cinks, tāpēc augs kompensē šī ķīmiskā elementa trūkumu.

Padoms, kas dod abpusēju labumu, ir dzert vairāk ūdens. Pētījumi liecina, ka ūdens atbrīvojas no toksīniem un atkritumiem, izmazgā no iekšpuses un izdzen visas nevēlamās smakas.

Ķermeņa aromāts būs patīkamāks, ja ēdienu noskalosiet nevis ar kafiju un saldo tēju, bet gan ar dažādiem zāļu novārījumiem: salviju, kumelītēm, melisu. Ķermeņa aromātu uzlabo griķu tēja. Protams, priekšroka jādod aukstiem, nevis karstiem dzērieniem.

Zaļajai tējai ir pozitīva ietekme uz ķermeņa aromātu. Tā satur organiskās skābes un tanīnu. Tai piemīt rūgtinošas īpašības, kas palīdz cīņā pret pārmērīgu svīšanu un kavē baktēriju augšanu.

 

Leave a Comment