Pašas biedējošākās slimības pasaulē- par dažām noteikti nemaz nebūsi nojautis!

Sejas un mutes dobuma nekroze (cancrum oris)

1

Šī ir viena no šausmīgākajām slimībām, kad baktērijas noārda kaulaudus sejas daļā. Sāk parādīties čūlas, kas “apēd” cilvēka miesu. Paliek redzami tikai kauli.

Šī slimība var skart ne tikai muti, bet arī ģenitālijas. Visizplatītākā tā ir nabadzīgākajās valstīs – Āfrikā, Āzijā un Dienvidamerikā. 80% slimnieku ir bērni no Āfrikas.

2

 

Micetoma

3

Tā ir sēnīšu infekcija, kas deformē cilvēka kāju un pēdu, izraisot pietūkumu un dedzināšanas sajūtu. Šī slimība cilvēka apakšējās ekstremitātes padara nelietojamas.

Tomēr slimība ir nesāpīga, bet tai nav pieejamas vakcīnas. Lai izvairītos no šādas slimības, atliek rūpēties par savām kājām, turēt tās vienmēr tīras un publiskās vietās nestaigāt bez apaviem.

4

Kompleksais reģionālais sāpju sindroms (CRPS)

5

Šī ir slimība, kas izraisa hroniskas sāpes un nogurumu. Šīs sāpes var novest līdz pat garīgiem traucējumiem un depresijai. 

Slimību izraisa centrālās nervu sistēmas sabrukums un tā ir vainojama arī pie nejutīguma un bezmiega.

Lepra

6

Lepra ir lipīga epidēmijas slimība, kas izraisa ādas, acu un nervu iekaisumus. Simptomi var tikt nepamanīti pat vairākus gadus, bet rezultātā cilvēks var zaudēt pat dažas ķermeņa daļas. 

Loa loa tārps – Āfrikas acu tārps

7

Šis tārps var iemitināties uz dzīvi cilvēka acī. Tārps ir otrs biežākais redzes zaudēšanas iemesls. Potenciālie simptomi iekļauj izsitumus, dedzināšanas sajūtu, sāpes un artrītu. To var izārstēt ar antibiotikām.

Cicerio slimība

8

Cicerio slimība cilvēkos rada vēlmi pēc neēdamām lietām. Tās var iekļaut papīru, urīnu un pat izkārnījumus. Problēmas kļūst ļaunākas, kad slimnieks sāk ēst indīgas lietas, piemēram, krāsu vai svinu.

Kādam vīrietim no Misūri, kurš sirga ar šo slimību, vēderā tika atrastas 1400 dīvainas lietas, ko viņš bija apēdis.

9

Progresējošā osificējošā fibrodisplāzija

10

Šī ir ļoti reta slimība, ko izārstēt nav iespējams. Tās laikā pārstāj darboties cilvēka audu atjaunošanas sistēma, un muskuļi pārveidojas par kauliem. Jaunie kauli būtiski pasliktina ķermeņa stāvokli, izraisot daudz deformāciju.

Avots: wittyfeed.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment