Pašas ļaunākās un nežēlīgākās nāves vēsturē. #4 – kaut ko tādu grūti iztēloties!

Bhai Mati Das Ji

27

Bhai Mati Das vēl joprojām tiek uzskatīts par vienu no briesmīgākajiem mocekļiem Sikhu vēsturē. Viņš savulaik tika sodīts par sacelšanos pret Mugalu imperatora nežēlastībām.

Bhai tika piesiets pie diviem kokiem – viņam vēl tika dota pēdējā vēlēšanās, uz ko viņš atbildēja, ka tikai vēlas, lai viņa galva tiktu pagriezta viņa guru virzienā, kamēr tiek izdarīts nāvessods. Nāvessods tika izpildīts ar dubulto zāģi, griežot Bhai ķermeni uz pusēm, sākot no galvas. Pats Bhai nāvessoda laikā sāka skaitīt Sakhu lūgšanas – pastāv uzskats, ka viņš tās ir skaitījis līdz pat brīdim, kamēr viss ir bijis galā. 

Fransuā Ravailaks

28

Fransuā Ravailaks no Francijas bija slepkava, kurš bija nogalinājis Henriju IV. Protams, ka par viņa nodarījumu viņam bija jāsaņem pēc nopelniem. Viņš vairākas dienas tika spīdzināts, lai no viņa tiktu izdibināta informācija par viņa sabiedrotajiem slepkavām, tomēr viņš noliedza, ka ar kādu ir sabiedrojies, sakām, ka darbojas vienatnē.

27. maijā visbeidzot bija pienākusi viņa pēdējā mocību diena. Parīzē uz Plave de Gréve tika izpildīts nāvessods – viņa kājas un rokas tika piesietas katra pie vina zirga, un zirgi rāva viņa katru ekstremitāti uz savu pusi. Pirms piesiešanas pie zirgiem, Ravailaka roka tika sadalīta ar degošu sēru, un vēlāk tika izmantotas knaibles, lai novilktu nost viņa ādu no krūtīm, aušstilbiem un rokām. 

Edvards II

30

Edvards bija Anglijas karalis. Viņa pilnvaras tika ļoti kritizētas saistībā ar Robertu Brūsu no Skotijas. 1327. gadā Edvards tika aizturēts un apcietināts, tādā veidā nododot troni savam dēlam Edvardam III.

Bet 1327.gada septembrī sākās runas par to, ka Edvards II esot slepeni spīdzināts un nogalināts pēc jaunās administrācijas pavēlēm.

Edvards esot piesiets ar vēderu pret zemi, un tad viņa aizmugurējā galā tika iespiests rags. Pēc tam sakarsēts metāla stienis tika iebāzts ragā, izdedzinot viņa iekšējos orgānus un neatstājot nekādus pierādījumus par vardarbību.

Svētais Lavrencs

31

Daudzi svētie vēstures gaitā ir piedzīvojuši brutālu nāvi savas reliģiskās nostājas dēļ. Rumāņu valdnieks savā valdīšanas laikā izdeva likumu, kas paredzēja, ka visiem kristiešiem ir jāpielūdz Rumāņu dievi vai arī viņi pazaudēs savus titulus un īpašumus. Tālākā atteikšanās no likuma izpildes noveda pie nāvessodu izpildes – tajā laikā vairāki svētie tika nežēlīgi nogalināti. Svētais Lavrencs bija viens no septiņiem, kurš piedzīvoja neiedomājami ļaunu nāvi.

Viņš tika piesiets pie dzelzs paletes, zem kuras kūrās ogles – tādā veidā bija paredzēts viņu sadedzināt – “uzcept” dzīvu. Cepšanas laikā Lavrencs pateica: “Pagrieziet mani otrādi, šī puse jau ir gatava!” – asprātīgs komentārs, kas no tā laika Lavrencu padarīja par visu pavāru un kulinārijas speciālistu patronu. 

Jaunākais Kato 

32

Kato bija rumāņu valstvīrs, kurš vienmēr bija nostājies pret Jūliju Cēzaru – viņš bija svinīgi apsolījies, ka labāk pats nogalinās sevi nekā dzīvos Romā, kurā valda Jūlijs Cēzars.

Kā jau zināms, viņš kļuva par valdnieku, un tādēļ Kato centās sevi nogalināt, sevī iedurot zobenu.

Kad viņa kalpi pamanīja zemē guļošo Kato, kuram bija uz āru izvēlušās iekšas, viņi nekavējoties meklēja ārsta palīdzību. Ārsts Kato iekšas salika atpakaļ un aizšuva atplēsto brūci. Kad Kato bija atguvis samaņu un ieraudzīja, ka viņš ir sašūts, viņš uzreiz atplēsa šuves un izrāva savus orgānus, uzreiz nomirstot. 

Avots: wittyfeed.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">ssssss</cite>

    Bērnu darbs vasarā? Rumāņi vai romieši?

  • <cite class="fn">Linda</cite>

    Un šis ir visļaunākais un nežēlīgākais tulkojums ko ir nācies lasīt.
    Un kā vispār var romiešus nosaukt par rumāņiem?????????????????
    Tā ir kad skolā,vēstures stundās,urbina degunus.
    Cienījamie Draugiem.lv…….sekojiet taču beidzot līdz tam,kas un kādā kvalitātē tiek pubicēts!!!!!!!

Leave a Comment