Visā pasaulē pases ir tikai 4 dažādās krāsās: noskaidro šo krāsu patieso nozīmi!

 

SARKANA

Tā ir viena no izplatītākajām pases krāsām. Sarkanā krāsa pasēs ir sastopamas valstīs, kurās ir pastāvējis vai pastāv komunistisks režīms. Cilvēkiem no Serbijas, Krievijas, Slovēnijas, Polijas, Ķīnas, Rumānijas un Gruzijas ir sarkanas krāsas pases.

Citām valstīm pases ir burgundija vai citas sarkanās krāsas toņos, piemēram, Eiropas Savienības valstīm, kā arī Andu reģiona nācijām (Bolīvijai, Kolumbijai, Ekvadorai un Peru). Nācijas, kuras vēlas pievienoties Eiropas Savienībai, piemēram, Turcija, Maķedonija un Albānija pirms pāris gadiem nomainīja pases krāsu uz sarkano.

ZILA

Zilā krāsa simbolizē “jauno pasauli,” tā ir otra izplatītākā pasu krāsa. ASV pases tika mainītas uz zilo krāsu 1976. gadā. 15 karību reģiona valstīm šobrīd ir zilas krāsas pases.

Lasi arī: 15 pasaulē bīstamākie autoceļi: pa #11 es nekad negribētu braukt!

ZAĻA

Lielākajai daļai musulmaņu valstu, ieskaitot Maroku, Pakistānu, Saūdu Arābiju, ir zaļas krāsas pases. Pravieša Muhameda mīļākā krāsa bija zaļa, kā arī tā simbolizē dabu un dzīvi.

Daļai Āfrikas rietumu valstīm, Nigērijai, Nigērai, Burkina Faso, Senegālai, arī pases ir dažādos zaļās krāsas toņos, bet viņu gadījumā tas simbolizē Rietumāfrikas valstu ekonomisko savienību (ECOWAS).

MELNA

Melnas krāsas pases ir atrodamas daļā Āfrikas, Angolā, Čadā, Kongo, Botsvānā, Zambijā, Malāvijā un Gabonā. Arī Jaunzēlandes iedzīvotājiem ir melnas krāsas pases, jo, ticiet vai nē, bet tā ir viņu nacionālā krāsa.

Lūk, karte, kas attēlo, kādas krāsas pases izmanto visā pasaulē:

 

Avots: elitereaders.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment