Pasaulē resnākā sieviete pamet savu māju pirmo reizi 25 gadu laikā, lai veiktu svara samazināšanas operāciju

Indijas likumdošana nosaka, ka imigrācijas policija ir tiesīga reģistrēt ieceļotāju pirkstu nospiedumus. Likumsargi nomierinājās tikai tad, kad ķirurgs Dr. Mufazals Lakdavala izmantoja sociālās vietnes Twitter palīdzību, lai sazinātos ar Indijas Iekšlietu ministri Sušmu Svaraju un lūgtu viņas palīdzību šajā delikātajā jautājumā.

3b236b6f00000578-4010680-indian_immigration_officials_initially_denied_iman_a_visa_as_she-a-25_1481141124392

Ķirurgs lūdza, lai Imanai tiek izdota medicīniskā vīza.

Viņš vēlāk paskaidroja: “Imana nespēj pakustēties sava veselības stāvokļa dēļ, viņas svars kustēšanos padara neiespējamu. Tomēr Indijas vēstniecība Kairā to nevēlējās pieņemt. Darbinieki uzskatīja, ka Imanas ģimene blefo un lūdza, lai viņi sievieti nogādā vēstniecībā pirkstu nospiedumu reģistrēšanai. Viņi nepievērsa uzmanību ģimenes lūgumam, tā rezultātā vīzas izsniegšana Imanai tika noraidīta.”

Lasi vēl: Šokējoši gadījumi, kad tu esi pārāk resns, lai…

3b236f0600000578-4010680-image-m-2_1481138753216

Ministre nekavējoties atbildēja uz ķirurga sūtīto ziņu un tūliņ pat Imani tika piešķirta nepieciešamā vīza. Viņa skaidro: “Paldies, ka darījāt to man zināmu. Mēs noteikti viņai palīdzēsim.” Tagad mediķis cīnās par iespēju nogādāt Imanu Mumbajā, lai tur veiktu gadu ilgu operāciju virkni. Ķirurgs skaidrojis, ka sākotnēji domā ievietot Imanas kuņģī balonu, kas aizņems daļu no tā, liekot ēst ievērojami mazāk.

Ārsts ir pārliecināts, ka divu gadu laikā sieviete varētu zaudēt līdz pat 400 kilogramiem no sava sākotnējā svara. Ķirurgs papildina:

Viņas lielā svara dēļ mēs nevarējām Imanu transportēt ar pasažieru lidmašīnu, tādēļ mēģinājām sarunāt privāto čārtera lidojumu.” Lidmašīnā būs jāievieto īpaši izturīga gulta, Imanas lielais svars neļauj viņai atrasties sēdus pozīcijā. Mājās viņa ir atkarīga no savas mātes un māsas, kuras palīdz Imanai ikdienas darbos.

3b236ed700000578-4010680-image-m-4_1481139329214

Viņas ģimene apgalvo, ka Imana piedzimusi, sverot piecus kilogramus, un viņai diagnosticēta elifantiāze, tā ir parazītiska infekcija, kura liek piepampt ekstremitāšu lejasdaļai. Imanu 11 gadu vecumā skāra cerebrālā trieka, kura piekala sievieti pie gultas, viņa nespēja kustēties un tādēļ nekontrolējami pieņēmās svarā. Imana kļuva ieslodzīta pati savā ķermenī, bet viņas svars turpināja pieaugt.

capture

Dr. Lakdavala uzsvēra, ka operācijas ir bīstamas, bet tikpat bīstama ir nekā nedarīšana. Viņš skaidro: “Viņas dzīvībai draud briesmas. Viņa ir kā bumba ar laika degli. Mums jāveic īpaši piesardzības mēri, lai nodrošinātu to, ka ar viņas plaušām un asinsvadiem nav nekādu problēmu.”

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment