Patiesība par brīvdienām, kuras ir īstākā elle; Kā no tām izvairīties?

Laimīgais pāris

Couple-standing-with-a-luggage-trolley-at-the-airport

Cilvēkiem būtu jāpriecājas par tuvojošos ģimenes brīvdienu ceļojumu, taču izrādās, ka nedaudz vairāk kā 22% pāru baidās no tā, ka pavadīs laiku kopā.

60% aptaujāto Lielbritānijas iedzīvotāju atklāj, ka brīvdienās labprāt pavada laiku kopā ar otrajām pusītēm, taču ziemas brīvdienas garantē savstarpējās nesaskaņas.

Skolēnu brīvlaiks

Family-driving-in-car

Ja esat vecāki un skolēnu vasaras brīvlaiks līdzinās ieslodzījumam pusgada garumā, tad neesat vienīgie. Lielbritānijā skolēnu vasaras brīvlaiks ilgst sešas nedēļas, un 44% vecāku uzskata, ka tas ir pārāk ilgi. Viens no pieciem vecākiem nelabprāt pavada vasaras brīvdienas kopā ar bērniem. It īpaši tas attiecas uz jaunajiem vecākiem. Viena trešdaļa mammu un tētu vecumā no 25 līdz 34 gadiem pret to attiecas ar nepatiku, salīdzinājumā ar 11% cilvēku vecumā no 45 līdz 54 gadiem.

Nepaklausīgi bērni

On-holiday (1)

Aptaujā tika noskaidrots, ka vislielākās problēmas sagādā nevis kliedzoši zīdaiņi un divgadnieki, bet gan bērni vecumā no pieciem līdz desmit gadiem. Turklāt 27% britu vecāku baidās no kopīgas laika pavadīšanas ar bērniem šajā vecuma grupā.

Pēc tam seko 25% vecāku, kuru bērni ir jaunāki par pieciem gadiem.

Lai arī pastāv uzskats, ka ar tīņiem ir tikpat grūti, patiesībā 17 līdz 18 gadus veci jaunieši brīvdienu izbraukumos rada vismazāk stresa.

 

Šķiršanās tieši pēc brīvdienām

Couple-fighting

Pacietības mēra pārbaudīšana un sabeigti nervi brīvdienu laikā iedveš bailes, taču tas nav tik briesmīgi kā iespējamība pavisam sabojāt attiecības.

Aptuveni viens no pieciem pāriem Lielbritānijā uztraucas par ilgstošu laika pavadīšanu kopā ar ģimeni vasaras brīvdienās, jo tas var apdraudēt attiecības, un uztraukumam ir pamats.

Aptaujas ietvaros katrs desmitais cilvēks atklāja, ka izšķīrās ar partneri tieši pēc vasaras brīvdienām vai to laikā, bet trešā daļa no aptaujātajiem atklāja, ka šķiršanās ir bijusi neizdevušos brīvdienu rezultāts.

 

Ceļošana vienatnē

Stressed-on-holiday

Vai esat sapņojuši par to, kā pavadīt laiku vienatnē, prom no otrās pusītes vai bērniem? Lai arī tas izklausās savtīgi, trešā daļa cilvēku vēlētos doties atvaļinājumā vieni paši, bez ģimenes.

Šādas sajūtas pārņem vairāk sieviešu nekā vīriešu, pārsvarā vecumā no 45 līdz 54 gadiem.

 

Strīdi

Couple-arguing

Nav pārsteigums, ka divas trešdaļas pāru atvaļinājuma laikā sāk strīdēties.

Iespējams, lielai daļai no mums iepriekšējās brīvdienās ir bijis viens vai vairāki strīdi, un tas neattiecas tikai uz pāriem, bet arī uz vecākiem un bērniem, kas mēdz strīdēties arī kopīgu izbraukumu laikā.

Ķildas starp mammām, tētiem un bērniem mēdz būt ilgstošas, turklāt gandrīz 13% vecāku atzīst, ka tieši skolas brīvlaikos strīdas visvairāk.

Strīdos ar bērniem izbraukumu laikā iesaistās 29% mammu un 37% tētu.

 

Naudas nozīme

Parents-arguing

Strīdi atvaļinājuma laikā parasti izceļas divu iemeslu dēļ – trešā daļa no aptaujātajiem atklāj, ka strīdus izraisīja finansiāli jautājumi un tikpat daudz cilvēkiem strīda pamatā bija tas, kā pavadīt dienu.

Strīdus pāru starpā izraisīja arī pārmērīga alkohola lietošana, kā arī flirtēšana un citu cilvēku nopētīšana.

 

Saule, jūra un sekss

Couple-in-bed

Vecāki biežāk nodarbojas ar seksu tad, kad bērni vēl ir mazi. Trīs ceturtdaļas vecāku, kuru bērni ir jaunāki par 10 gadiem, atklāja, ka divu nedēļu ilga atvaļinājuma laikā ar seksu nodarbojās līdz 10 reizēm. Proporcionāli visaugstākie rādītāji tiem, kas vispār nenodarbojās ar seksu – 14% –, bija vecākiem, kuru bērni ir 17 līdz 18 gadus veci.

Lielāka iespējamība izbaudīt tuvību ar otro pusīti ir tad, ja aizmirst visas ikdienas problēmas un raizes.

Aptaujā noskaidrots, ka gandrīz puse cilvēku divu nedēļu ilga atvaļinājuma laikā nodarbojas ar seksu vienu līdz piecas reizes, bet ceturtā daļa – piecas līdz desmit reizes. Tikai 12% aptaujāto brīvdienu laikā vispār nenodarbojas ar seksu, un pārsvarā tie ir cilvēki vecumā virs 45 gadiem. 2% apgalvo, ka to dara vismaz 15 reizes, un tie ir jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem. Kopumā, 36% aptaujāto atklāj, ka brīvdienu laikā nodarbojas ar seksu biežāk nekā parasti.

avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment