Pavisam vienkāršs tests, kas norāda uz to vai esi vai neesi psihopāts – žāvāšanās atklāj visu

Iedomājies kādu, kurš sāk žāvāties, un pievērs uzmanību tam, vai pašai neuznāk žāvas. Vai arī skaties šo video un nosaki, cik ilgi vari izturēt bez žāvāšanās.

Ja vari to noskatīties līdz galam, pat nepakustinot muti, tad varbūt tev ir kādas psihopātiskas iezīmes. Tā liecina jauna pētījuma rezultāti.

Pētījuma autors Braiens Randls (Brian Rundle) norāda, ka uzņēmība pret “lipīgajām” žāvām ir saistīta ar spēju sajust empātiju pret citiem. Tāpēc, ja tava seja paliek nemainīga, kad blakus esošais cilvēks sāk žāvāties, tas var norādīt uz kādām psihopātiskām iezīmēm.

Psihiatrs Deivids M. Reiss skaidro, ka psihopāts ir cilvēks ar sadistiskām tieksmēm un vēlmi manipulēt ar citiem, turklāt no tā arī gūstot baudu.Varbūt uzreiz nāk prātā aukstasinīgas slepkavas tēls, taču arī ļoti daudziem veiksmīgiem cilvēkiem ir redzamas tipiskas psihopātiska rakstura iezīmes, un dažas no tām ir vajadzīgas biznesa pasaulē, piemēram, nežēlība un narcisisms.

2011. gada pētījumā tika noskaidrots, ka darba devējiem ir četras reizes lielāka iespējamība uzrādīt psihopātiskas iezīmes nekā parastiem darbiniekiem. Viņi spēj būt nežēlīgi, kad tas ir vajadzīgs, un empātijas trūkums palīdz pieņemt grūtus lēmumus, piemēram, saistībā ar darbinieku atlaišanu. Tas, savukārt, palīdz virzīties augšup pa karjeras kāpnēm.

Lai arī šādas īpašības labi noder biznesā, tās ne vienmēr tevi padara par labu cilvēku. Visbeidzot, psihopāti sastāda tikai vienu procentu no visiem pasaules iedzīvotājiem, tāpēc varbūtība, ka tu vai tavs priekšnieks patiešām esat psihopāti, ir visai niecīga.

Kas attiecas uz žāvāšanās testu, ja tu ne reizi nenožāvājies pēc video noskatīšanās, tad varbūt vienkārši tevi nomāc stress vai par kaut ko aizdomājies. Randls norāda, ka tas nav rādītājs, un ar šādu testu nevar veikt precīzu psiholoģisko novērtējumu.

Lasi vēl: Kādēļ žāvas ir lipīgas?

Avots: revolucija.eu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment