Pēc vīramātes padoma es notīrīju krānu ar zobu pastu. Es dalos ar rezultātu

 

Traipi izlietnē un uz krāna ir ļoti bieži sastopama problēma mājsaimniecībās, kas var būt gan neestētiski, gan arī rada potenciālus higiēnas riskus. Traipu cēloņi un veidi var būt dažādi, tostarp notekūdeņi, pārtikas produkti, ūdens pelējums un citi piesārņotāji.

Šādas traipu izpausmes var rasties gan uz izlietnes virsmas, gan arī uz krāna, un tās var būt grūti noņemamas, ja netiek veikta regulāra tīrīšana un uzturēšana.

Lai novērstu traipu veidošanos un saglabātu izlietni un krānu tīrus un higiēniskus, ir daži ieteikumi un pasākumi, ko var ievērot:

Regulāra tīrīšana: Izlietne un krāns ir jātīra regulāri, vislabāk izmantojot mīkstu lupatiņu vai sūklīti un mazgāšanas līdzekli, kas piemērots attiecīgajai virsmai (piemēram, virsmas, kas nav jūtīgas pret skrāpēšanu). Tas palīdzēs novērst traipu veidošanos un saglabāt virsmas tīras.

Izvairieties no notekūdeņu uzkrāšanās: Notekūdeņi var izraisīt traipus un netīrumus uz izlietnes un krāna virsmām. Lai novērstu šo problēmu, regulāri notīriet un tīrīt notekūdeņu kanālus un izmantojiet notekūdeņu attīrīšanas līdzekļus.

Izmantojiet piemērotus tīrīšanas līdzekļus: Kad tīrot izlietni un krānu, izvēlieties tīrīšanas līdzekli, kas piemērots attiecīgajai virsmas materiālam, lai novērstu iespējamu bojājumu vai skrāpējumu risku.

Periodiski veiciet dziļu tīrīšanu: Lai saglabātu izlietni un krānu tīrus un higiēniskus, periodiski veiciet dziļu tīrīšanu, izmantojot attīrošus līdzekļus, kas palīdzēs noņemt traipus, netīrumus un baktērijas.

Vēlos dalīties ar jums ar līdzekli, kas palīdzēs notīrīt veco krānu no aplikuma un traipiem. Tas sastāv no divām lētām sastāvdaļām:

Lētas zobu pastas;

Ūdeņraža peroksīda.

Jums jāņem arī nevajadzīga zobu birste, jo tā ir ērta līdzekļa lietošanai. Kopumā zobu birste ir ērta, lai piemērotu jebkuru tīrīšanas līdzekli. Tā ir cieta un vienlaikus mīksta.

Uzklājiet pastu uz birstes un berzējiet to uz krāna. Neaizmirstiet labi noberzt arī krāna apakšējo daļu, jo tur uzkrājas visvairāk aplikuma un netīrumu.

Noslaukiet visu krānu, lai tas pēc tam spīdētu. Pēc tam uz krāna uzpiliniet ūdeņraža peroksīdu un ar zobu birstes palīdzību izsmērējiet arī to.

Pēc tam atstājiet līdzekli uz aptuveni 10 minūtēm. Ja to nomazgāsiet uzreiz, efekts nebūs tik pamanāms.

Gan ķīmiskos, gan paštaisītos līdzekļus nekad nedrīkst nomazgāt uzreiz. Tiem ir jāiedarbojas. Ja, piemēram, plīti tīriet ar speciālu līdzekli vai sodu, tad arī tie ir jāuzklāj un jāatstāj apmēram 10 minūtes.

Kad pasta un peroksīds ir iesēdušies, rūpīgi noskalojiet tos ar siltu ūdeni un pēc tam noslaukiet ar sausu mikrošķiedras drānu, lai krāns iegūtu spīdumu. Nekādu traipu vai nosēdumu nepaliek.

Tagad krānā var redzēt pat savu atspulgu. Protams, santehnikas krāns ir regulāri jāuzrauga un jātīra.

Ja jūs laikus mazgāsiet krānu, uz tā nebūs aplikumu un iesakņojušos netīrumu. Tas pats attiecas uz grīdu, traukiem, sienām. Arī tējkanna ir laikus jānotīra no aplikuma, lai tā nebojātos.

Un kā jūs tīrāt savus santehnikas krānus? Dalieties komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment