Pēc zinātnieku domām ŠIS ir pareizais laulību vecums, lai ģimene būtu stipra un stabila

Ja jums ir 25 gadi, un jūs pārdzīvojat par to, ka nomirsiet kā “vecmeita/vecpuisis”, tad mums ir labi jaunumi! Izrādās, ka lielākā daļa cilvēku precas nepareizā vecumā! Nu, vismaz tā uzskata zinātnieki.

Ja pavisam īsumā, tad zinātnieki no Jūtas štata universitātes ar profesoru Nikolasu Vulfingeru vadībā ir veikuši pētījumu un noskaidrojuši, ka ideālais vecums, kad saistīt sevi ar laulības saitēm ir no 28 līdz 32 gadu vecumam.

Tieši savu 20-to gadu beigās mēs kļūstam pa īstam nobrieduši, mierīgi, saprātīgi un gatavi būt par tēviem un mātēm.

Turklāt statistika rāda, ka visilgstošākās ir tieši tās laulības, kas noslēgtas nobriedušā vecumā. Tas ir, ja jūs precaties periodā, kad jums ir “ap 30”, jums būs mazāka iespējamība šķirties, nekā citām sociālā vecuma grupām.

Vulfingergs skaidro:

“Katrs “28 nesasniegušais” tieši tāpat kā katrs “jau pēc 32 gadiem esošais” palielina šķiršanās iespēju par 5 %. Kāpēc tā? Mums ir teorija. Jaunāki cilvēki ir spiesti nodarboties ar ģimenes dibināšanu un karjeru vienlaicīgi, un lielākā daļa no viņiem vienkārši neiztur tādu spiedienu. Kas attiecas uz cilvēkiem pēc 32 gadu vecuma, tad viņiem visticamāk piemīt nepietiekami elastīgs raksturs, lai spētu adaptēties pie partnera vajadzībām”.

Pētījumu publicēja Ģimenes pētījumu institūts. Tā eksperti nosauc vēl vienu svarīgu iemeslu, kāpēc “nobriedušas” laulības izrādās stabilākas par citām:

“Tiem, kuri precas tuvāk 30 gadiem, ir labāki ekonomiskie nosacījumi. Nav noslēpums, ka ievērojama daļa ģimeņu izjūk tieši finansiālu nesaskaņu dēļ”.

Lasi vēl: Austriešu psihoterapeits atklāj 4 pazīmes, kuras nosaka, ka pāris drīz šķirsies

Avots: zacep.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment