Pētījumi pierāda, ka vīrieši ar bārdu esot vislabākie vīri un draugi

Pētnieki lūdza 8,520 sievietēm novērtēt dažādos bārdu veidus atkarībā no tā, cik tie šķiet pievilcīgi. Savukārt pēc tam viņām bija jānovērtē vīrietis, vai vīrietis būtu piemērots  ilgtermiņa vai īstermiņa attiecībām.

Rezultāti parādīja nozīmīgu mijiedarbību starp bārdu un vīriešu pievilcības reitingu. Interesanti, ka visas 8,520 sievietes deva priekšroku vīriešiem ar sejas apmatojumu. Vēl jo vairāk, puiši ar lielākām bārdām tika uzskatīti par labāku “laulības materiālu”, bet vīrieši bez bārdas tika uzlūkoti par piemērotākiem īstermiņa jeb gadījuma attiecībām.

Pētījumā norādīts: “Mūsu secinājumi liecina, ka ilgtermiņu attiecību kontekstā vīrieši ar bārdu šķiet pievilcīgāki, un bārda ir signāls seksuālai uzbudināmībai.”

Citiem vārdiem, bārda ir zīme sievietēm, ka vīrietī ir apvienojušās visas labās īpašības, veidojot viņu par perfektu partneri. Lielāka daļa sievietes neizvēlēsies blakus vīrieti, kurš šķitīs pārāk sievišķīgs – ar augstu balss tembru, bez sejas apmatojuma u.tml. Tajā pašā laikā jāatceras, ka arī pārāk vīrišķīgi vīrieši sievietēm nepatīk. Bārda var mainīts personas sejas formu, noslēpjot, piemēram, rievas vai skarbus sejas pantus, kas šķiet “pārāk vīrišķīgi”.

Lasi arī: Bijusī “Miss Maskava”,25 , apprecējusies ar Malaizijas karali, 49; Kleita gan ir brīnumskaista

Izaudzē bārdu – tas mazinās “skarba vīrieša” pazīmes, vienlaikus sakot: “Es esmu spēcīgs un spēšu tevi aizsargāt”.

Dāmas, savos Tinder profilos ir pienācis laiks meklēt “vīrieti ar bārdu”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment