Pētījums: kā alkohola lietošana ietekmē pāra attiecības; neparasti rezultāti!

ThinkstockPhotos-157233247

 

Saskaņā ar veikto pētījumu ir atklājies, ka pāriem, kuri alkoholu lieto kopā ir veiksmīgākas un ilgstošākas attiecības, turklāt sievietes ir laimīgākas un saprotošākas.

Pētījumā atklāts, ka pāriem vecumā virs 50 gadiem ir labākas attiecības, ja abi ir lietojuši alkoholu kopā vai abi ir no tā lietošanas atturējušies. Tomēr, ja viena no personām ir lietojusi alkoholu, bet otra no tā lietošanas atturējusies, tad atklājās, ka laulībā ir sarežģījumi, un visneapmierinātākās ir sievietes.

Veiktajā pētījumā secināts, ka gadījumos, kad sieviete ir lietojusi alkoholu un vīrietis no tā atturējis, sieviete uzskata, ka attiecības nepasliktinās, taču vīrietis ir neapmierināts, gadījumos, kad vīrietis ir lietojis alkoholu, bet sieviete ir atturējusies no tā lietošanas, ir tā pati situācija, vīrietis uzskata, ka viss ir kārtībā, taču sievietes apgalvo, ka attiecības pasliktinās. Gadījumos, kad abi alkoholu lietojuši kopā, abi uzskata, ka viss ir kārtībā un attiecības nav pasliktinājušās, saasinājušās, kā arī nav radušies strīdi.

Nav īsti zināms kāpēc tā notiek, taču, mūsuprāt, to varētu skaidrot ar to, ka pāri kuri pavada daudz vairāk laika kopā piedaloties dažādās aktivitātēs ir spējīgāki uzturēt attiecības ilgstošākas un veiksmīgākas. Turklāt interesants ir arī fakts, ka nav svarīgi cik daudz abi kopā izdzer, piemēram, esot ciemos pie draugiem vīna vakarā, bet gan vai viņi abi vispār lieto alkoholu, jo pat viena vīna glāze var mainīt visu situāciju.

Pētījuma veicēji arī apgalvo, ka tas nenozīmē, ka tagad pāriem būtu jāsāk lietot alkoholu, turklāt 20% no pētījuma dalībniekiem ir bijušas problēmas ar alkohola lietošanu, taču vajadzētu atcerēties, ka vienmēr mazāk strīdu būs, ja kaut ko darīsiet kopīgi, ja lietojat alkoholu, tad lietojat abi, tāpat nevajag aizmirst par dažādām izklaidēm un aktivitātēm, jo vairāk laika pavadīsies darot dažāda interesantas kopā, jo veiksmīgākas būs jūsu attiecības.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment