Pētnieki atklāj ideālo vecuma starpību pāriem. Kā ir tavās attiecībās?

Runā, ka vecumam nav nozīmes tiem, kuri viens otru no tiesas mīl. Tomēr zinātnieki apgalvo, ka vecuma starpība tomēr ietekmē attiecību izturību. Lūk, kāda vecuma starpība garantē stipras attiecības!

Atlantas universitātes (ASV) zinātnieki ir izpētījuši 3 tūkstoš cilvēku attiecības un atklājuši zināmu likumsakarību: jo lielāka ir partneru vecuma starpība, jo lielāks šķiršanās risks. To var izskaidrot tā, ka dažādos dzīves etapos cilvēkiem var atšķirties dzīves mērķi un intereses.

Tā tika noskaidrots, ka pāriem, kuru vecuma starpība ir 5 gadi, ir par 18 % lielāka iespēja izšķirties, nekā pāriem, kuru partneri ir vienaudži. Pāriem, kuriem vecuma starpība ir 10 gadi, šis procents palielinās līdz 39 %, bet tiem, kuru vecuma starpība ir 20 gadi, iespēja izšķirties tuvojas 95%!

Kas attiecas uz ideālo vecuma starpību, tad tas ir viens gads. Tādiem pāriem iespēja izšķirties ir mazāka par 3 %.

Un tomēr – tā ir tikai statistika. Un, kamēr zinātnieki izpēta likumsakarības, iemīlējušies cilvēki zina, ka katras attiecības ir neatkārtojamas. Turklāt attiecības ietekmē arī daudzi citi faktori: bērnu skaits, ieradumi, dzīves mērķi  un vecā labā raksturu saderība.

Lasi vēl: Austriešu psihoterapeits atklāj 4 pazīmes, kuras nosaka, ka pāris drīz šķirsies

Avots: abiem.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment