Pētnieki brīdina grūtniecības laikā antidepresantus nelietot! Iznākums 81% gadījumu ir traģisks!

Pēc iepriekš veiktu pētījumu atkārtotas caurskatīšanas, zinātnieki atklāja arī to, ka saslimšanu ar autismu ietekmē arī antidepresantu lietošana periodā pirms bērna ieņemšanas. Ja antidepresanti lietoti pirms grūtniecības iestāšanās, bērna iespēja saslimt ar autismu saistītām slimībām palielinās par 77%.

Ja topošā māmiņa lietojusi antidepresantus gaidību laikā, bērnam ir par 81% lielāka iespēja piedzimt slimam ar autismu. Saistība starp antidepresantu lietošanu un piedzimušo mazuļu saslimstību ar autismu tika atklāta veicot papildus pētījumus, kuru laikā iegūti dati par 772 331 jaundzimušu bērnu.

Airīna Pītersena, Londonas Universitātes zinātniece, skaidro, ka izpētīt antidepresantu ietekmi uz mazuļa veselību ir sarežģīti, jo to var ietekmēt arī citi grūtniecības laikā lietoti medikamenti un to izraisīti blakusefekti. Tajā pašā laikā Pītersena iesaka grūtniecēm ar ārstu pārrunāt visas iespējamās ārstniecības metodes un uzzināt par to blaknēm pirms lietošanas uzsākšanas.

Lielbritānijā antidepresantus katru gadu lieto aptuveni 20 000 grūtnieču, tas nozīmē, ka šie medikamenti izrakstīti vienai no 25 grūtniecēm. Lielbritānijas Nacionālais Veselības dienests brīdina, ka antidepresantu lietošana grūtniecības laikā tomēr nav ieteicama. Neapšaubāmi, ārstēšanas metode ir atkarīga no depresijas nopietnības, daudzos gadījumos attiekšanās no medikamentiem nodarīs vēl nopietnākas sekas. Iepriekš veiktos pētījumos secināts, ka sievietēm, kuru spēcīgā depresija grūtniecības laikā netiek ārstēta daudz biežāk piedzīvo nāvējošus dzemdību saasinājumus.

Lielbritānijas Ginekologu un dzemdības speciālistu koledžas pārstāvis Dr. Patriks Obraiens skaidro: “Mēs iesakām grūtniecēm, kuras cieš no depresijas kopā ar ārstu-speciālistu izvērtēt visus riskus un medikamentu potenciālo negatīvo ietekmi.”

Lasi vēl: Tiek nosauktas visbīstamākās antibiotikas. Esiet ļoti uzmanīgi, ja jums nākas tādas lietot!

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment